A bolgár államfő nem fogja engedni, hogy Bulgáriát belerángassák a konfliktusba

2022. március 27. 07:40

A szófiai vezetés mindemellett humanitárius támogatást nyújt Ukrajnának.

2022. március 27. 07:40
null

Rumen Radev bolgár elnök szombaton kijelentette: nem fogja engedni, hogy Bulgáriát belerángassák az ukrajnai fegyveres konfliktusba. „Államfőként nem fogom engedni, hogy Bulgáriát bevonják ebbe a konfliktusba” – válaszolt Radev egy azt firtató újságírói kérdésre, hogy Magyarországhoz hasonlóan Bulgária is úgy döntött, hogy nem szállít fegyvereket Ukrajnának. Radev hangsúlyozta: azért választották meg őt, hogy megóvja a bolgárok biztonságát és a békét Bulgáriában.

„A háború árát az átlagpolgárok fizetik meg, nem pedig a televíziós propagandisták” – emelte ki. „Engem a bolgár állampolgárok ügye foglalkoztat” – tette hozzá a tavaly novemberben újraválasztott államfő.

Hírügynökségek felidézték, hogy Kiril Petkov bolgár miniszterelnök Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter múlt heti látogatását követően tartott sajtótájékoztatóján közölte: nem tárgyaltak Kijevnek szánt katonai segítségről. A szófiai vezetés mindemellett humanitárius támogatást nyújt Ukrajnának.

(MTI)

(Fotó: Rumen Radev bolgár elnök /j/ üdvözli Andrzej Duda lengyel államfőt Szófiában 2022. március 22-én.MTI/EPA-PAP/Leszek Szymanski)

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zuriktodor
2022. március 27. 23:56
Az a baj az ukrán követelésekkel, hogy túl sokat kérnek. Magyarra lefordítva: követelik, hogy a magyarok ezentúl az idők végezetéig adjanak az ukránoknak 30.000 forintot minden hónapban, emellett a megugró energiaárak miatt is fizessenek mindenért jóval többet. A magyar meg erre azt mondja, hogy törlesztem a hitelt, a gyereknek veszek lakást, meg szeretném, ha egyetemre járna, meg is kéne takarítani. És mindez azért van, mert az idióta szláv gyökereknek elég a fülébe suttogni és már ölik is egymást. Talán azelőtt kellett volna annak a ripacsnak érdeklődnie a hajlandóságunkról, mielőtt a seggét mutogatta Putyinnak.
foldizs
2022. március 27. 18:30
„A háború árát az átlagpolgárok fizetik meg, nem pedig a televíziós propagandisták” Így van. Magyarországon is a magyar családok fizetik meg a háború árát, nézzétek meg az árakat... ennyit arról, hogy "ki lehet maradni", Mr Orban!
Rocktoberi
2022. március 27. 14:41
A bolgárok is maradtak a józan észnél.
nyugalom
2022. március 27. 13:27
Dobrevaek, maki tudja ezt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!