Törés

2022. február 22. 15:19

Naiv lenne azt gondolni, hogy Putyin megelégedne a Donbasszal.

2022. február 22. 15:19
null
Maximilian Popp

„Putyin fellépése az összes olyan hazugságot megbüntette, amik szerint a Kreml vezére aprócska engedményekkel, mint például az ukrán NATO-csatlakozásra bevezetett moratórium majd rábírható lesz az együttműködésre. Putyin számára nem csak Ukrajnáról van szó, vagy legalábbis nem csak róla, hanem a hatalmi igényről. Naiv lenne azt gondolni, hogy Putyin megelégedne azzal, hogy katonákat küld a Donbaszba.

2022. február 21-én megszakadt egy korszak. Az a rend, ami a hidegháború végével létrejött, és ami a délszláv háborúk kivételével megóvta az európai kontinenst a pusztító katonai konfliktusoktól, éppen feloszlóban van. Nem egyértelmű, mi fog a helyébe lépni. A világ jó eséllyel nem lesz biztonságosabb.

A Nyugat számára most mindennél fontosabb, hogy politikailag és lelkileg is felkészüljön erre az új időszakra.”

Fotó: STRINGER / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulszek
2022. február 23. 23:43
Ha választ akarsz akkor most hogy újra gépközelbe kerültem, legyen. 1. Az emberek jogai és a hatalom között nincs közvetlen kapcsolat. Az ENSZ emberi jogok egyetemes nyilatkozata az irányadó: https://hu.wikipedia.org/wiki/Az_emberi_jogok_egyetemes_nyilatkozata Az egyének szabadságjoga addig tart amíg nem ütközik más egyének vagy a társadalom jogaiba. A mindenkori hatalom feladata az hogy ezt az adott országban szabályozza. Ha nem sikerül neki, akkor polgárháború tör ki, mint ott 2014-ben. 2. Az nagyon relatív fogalom hogy egy vegyes területen hol van többség. Ukrajna esetében a népességi térkép foltos. Ha csak egy foltot tekintesz, abban abszolút többséget találsz. Ha az egész oblaszt-ot, akkor nem. 3. A diplomácia egyik íratlan szabálya (és ebben a Magyarok nemigen remekelnek, de Putyin igen) hogy mindig 2x, 3x annyit kell kérni mint amennyit szeretnél. Emiatt kéri az egész megyét. Ugyanis a tárgyalások során engedni kell. És ha a felét megkapod, akkor már nyertél! 4. Az csak egy agyrém hogy az oroszok átvették a hatalmat. Inkább az a valóság hogy az ország fel fog darabolódni, mert képtelen volt megfelelni a lakósai igényeinek. 5. Két munkatársam is van Ukrajnából, a jobbérzésüek közül, akik szinte napi kapcsolatban vannak otthon maradt családjukkal. A híreket is olvasom, több nyelven. Ezért velem nem lehet azt elhitetni hogy Ukrajna egyik kisebbségét sem, sem az oroszt, sem a magyart semmi rossz nem érte az utóbbi időben. Ennyi.
Gordon.
2022. február 23. 22:33
Igazi megtiszteltetés! :-) Válaszolni persze nem tudtál, ami nem volt váratlan.
Gordon.
2022. február 23. 16:35
Kedves Árnyékszék, szerinted emberi jog, ha egy kisebbség, akit senki sem bántott, erőszakkal átveszi a hatalmat a többség felett? Akkor jó...
Gordon.
2022. február 23. 13:24
Nem kéne, hogy hidegen hagyjon! Nem is az ukránok miatt, hanem a saját érdeked miatt is. Legközelebb Magyarország lehet soron, mint "önkéntes" csatlakozó holmi orosz érdekszférához. Egy erőszakosan nyomuló "birodalmár" sosem jó szomszédnak, kár ilyet kiszolgálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!