Von der Leyen: Az EU tagországai megállapodtak az Oroszország elleni új szankciókról

2022. február 22. 19:22

Az Európai Bizottság elnöke szerint Oroszország idézte elő a válságot, egyedül Moszkva felelős a helyzet elmérgesedéséért.

2022. február 22. 19:22
null

Az Európai Unió tagországai megállapodtak az Oroszország elleni új szankciókról, az Európai Bizottság a partnereivel egyeztetve mihamarabb véglegesíti a megszorító intézkedések csomagját – közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kedden. Von der Leyen a kora esti sajtótájékoztatóján kijelentette: Oroszország idézte elő a válságot, egyedül Moszkva felelős a helyzet jelenlegi elmérgesedéséért. 

Az uniós szankciós csomag egyértelmű válasz a nemzetközi jog orosz megsértésére.

A megszorító intézkedések a jogellenes döntésben érintett magánszemélyeket, cégeket és bankokat célozzák – fogalmazott az EB elnöke.   

„Megtiltjuk a kereskedelmet a két szakadár régió, Donyeck, Luhanszk, valamint az EU között, és korlátozzuk Oroszország hozzáférését az EU tőke- és pénzügyi piacaihoz és szolgáltatásaihoz” – közölte az uniós bizottság elnöke.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Reuters pool/Christian Hartmann

Összesen 191 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2022. február 23. 08:58
Orbán a magyar népet megkérdezhette volna akar e az orosz-ukrán háborúhoz csatlakozni kapcsolódni . Szavazattal az eu elé állni .
bagira
2022. február 23. 08:09
Na ebből a ukrán - orosz csetepatéból maradjunk ki . Hazánkat védjük de elég volt azokért harcolni akik a magyarokat kihasználták ma is az euban zaklatják. Háborúhoz csatlakozva nem magyarok élete lesz jobb az euban hanem a dölyfös nyugatnak érdekeit védjük.
bunko_jobbos
2022. február 23. 08:03
Pozitív a hír, minket súlyosan érintő korlátozások egyelőre nincsenek benne. A többiek meg le vannak szarva.
Okoskodó
2022. február 23. 07:43
Ukrajnának bekellett volna tartani a Minszki Megállapodást! Pont.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!