A lengyel kormány jóváhagyta az ukrajnai fegyverszállítást

2022. február 02. 15:30

Az „Ukrajnát Oroszország részéről érő fenyegetés” miatt humanitárius segítséget is nyújtanak a szomszédos országnak – jelentette be Mateusz Morawiecki.

2022. február 02. 15:30
null

Jóváhagyta a lengyel kormány az Ukrajnának küldendő fegyverek, ezen belül légvédelmi rakétarendszerek szállításáról szóló határozatot – közölte szerdai Twitter-bejegyzésében Mariusz Blaszczak nemzetvédelmi miniszter.

 – írta mikroblogjában Blaszczak. Arról, hogy Lengyelország az „Ukrajnát Oroszország részéről érő fenyegetés” miatt több tízezer védelmi célú lőszert szállít keleti szomszédjának, hétfőn Pawel Soloch, a lengyel nemzetbiztonsági iroda (BBN) főnöke tájékoztatta a közvéleményt. 

Kedden pedig Mateusz Morawiecki kormányfő Kijevben a Denisz Smihal ukrán miniszterelnökkel közös sajtóértekezleten bejelentette: Lengyelország lőszereket, Grom típusú hordozható légvédelmi rakétarendszereket, könnyű mozsárágyúkat és felderítő drónokat szállít Ukrajnának. Hozzátette, hogy ezenfelül humanitárius segítséget is nyújtanak a szomszédos országnak.

(MTI) 

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
123321
2022. február 03. 08:20
csicskaország
savrena
2022. február 02. 21:32
Megint osszevesznek a két szomszedjukkal és közben bíznak Joe bacsiban a nagy víz másik felén. A lengyelek nagyon rendes, csupasziv emberek, de politikában sosem voltak jók.
Tatulus
2022. február 02. 19:47
Ez az eszement viselkedés a lengyel barátaink részéről nagyon szomorú! Most mondhatnánk - aki az ellenségünket támogatja, az nem a barátunk! De nem lenne igazam - bár valójában nem hiszem, hogy a lengyelek zöme egyetértene ezzel a baromsággal! Ukrajna jelenlegi vezetése mindennél veszélyesebb a világbékére! A sunyiságukról és aljasságukról nem is szólva!
Phm045
2022. február 02. 18:34
Atya úr isten! Mit csináltok?l??? Megvették őket a jenkik. Fajó szívvel búcsúzunk lengyel barátainktól. Átvették az orosz felvonulási terület szerepét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!