Ukrajnában megkezdődött a tartalékosok behívása

2022. február 23. 11:29

Behívót a 18 és 60 év közötti korosztályba tartozó tartalékosok kapnak, tisztek, altisztek és közállományú katonaként leszereltek egyaránt.

2022. február 23. 11:29
null

Megkezdődött szerdán Ukrajnában a hadműveleti állományhoz tartozó tartalékosok behívása szolgálatra – közölte a szárazföldi fegyveres erők sajtószolgálata a Facebookon.

Behívót a 18 és 60 év közötti korosztályba tartozó tartalékosok kapnak, tisztek, altisztek és közállományú katonaként leszereltek egyaránt. A szolgálati idő legfeljebb egy év lehet. Ez idő alatt a behívott tartalékosok polgári munkahelyét megőrzik, és havi átlagbérüket kapják fizetésként. A közlemény szerint a tartalékosok azokban a katonai alakulatokban és

azon a szakterületen teljesítenek majd szolgálatot, amelyen korábban szolgáltak

és szerződést kötöttek a hadműveleti tartalékban való szolgálatra. A szárazföldi erők sajtószolgálata hozzáfűzte: ez azt jelenti, hogy ha például valaki egy adott katonai egységben sofőr-szerelő volt, akkor ugyanabba az egységbe, ugyanarra a katonai szakterületre hívják be.    

(MTI)

Fotó: Wolfgang Schwan / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
briganti
2022. február 23. 12:31
a makizaly, meg a koncsita mehet önkéntesnek. mutassátok meg az ukránoknak, hogy ti komolyan beszéltek, ne a magyar katonákat küldjétek a frontra.
az ember
2022. február 23. 12:14
Eddig is padlón volt a gazdaságuk. Ezzel az értelmetlen lépéssel (értelmetlen, mert Oroszország nem képes 570 ezer négyzetkilométert megszállni) tovább növelik a nyomort.
Rocktoberi
2022. február 23. 12:08
Nagy segítség lesz ez az amúgy is romokban heverő gazdaságuknak. Ki fogja a behívottak munkáját elvégezni?
Máris Ottokár
2022. február 23. 12:00
Ha valaki civilben kígyóbűvölő, akkor az kultúrmunkás lesz a seregben (ahogy azt a Princ című régi magyar sorozatból megtudhattuk)?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!