Új-Zélandon is beindultak a kamionos tüntetők

2022. február 08. 21:33

A koronavírus megfékezését célzó intézkedések, valamint a kötelező oltás ellen tüntetnek Új-Zélandon.

2022. február 08. 21:33
null

Kanadai mintára Új-Zélandon is kamionos, autós és motoros felvonulással tiltakoznak a koronavírus megfékezésé célzó szabályozások, valamint a bizonyos foglalkozásoknál kötelezővé tett védőoltás ellen. A helyi sajtó beszámolója szerint több ezres konvojról van szó, ami azt is jelenti, hogy tüntetők komoly fennakadásokat okoznak a fővárosban, Wellingtonban. A jármű nélkül érkezett tiltakozók a felüljárókról figyelték a konvojt.

A tüntetést a nyári szünet utáni első parlamenti ülés idejére időzítették. Új-Zéland eddig rendkívül sikeresen védekezett a koronavírus-járvány ellen, de az omikron variáns jelenleg a Csendes-óceáni szigetországban is terjed.

Nyitókép: Marty Melville / AFP

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
benedek77
2022. február 09. 10:30
Kanadában most zárták le a kamionosok a legnagyobb határátkelőhelyeket. nyugat európában óriási tüntetések voltak, amiről persze nem számoltak be itthon, nehogy megzavarják a kis buksikat:) az olaszok azzal szórakoznak, hogy a vendéglátóhelyekkel szemben, kiülnek az utcára saját finomságokkal. Az étterem kong az ürességtől, az utca tömve. Apropó olaszok. Rómában a tereken nyiltan megy a kurválkodás, deogkereskedelem, a rendőr meg 100 méterre a buszmegállóban ellenőrizgeti a leszállók kártyáit. Aki nincs beoltva, 400 euró bünti. Agyrém. Nálunk a választások miatt csak sunyiban mennek a dolgok (még), de ez elég a jobbágyoknak, hogy ne érezzék a szoruló hurkot:)
Sanyikám
2022. február 09. 10:06
Azok a traktorok ott a képen eszméletlen sok pénzbe kerülnek,hát még az üzemeltetésük. Nem lehetnek annyira szarul,ha megengedhetik a kilométer kiesést.....
mokány
2022. február 09. 07:00
Agent provokátor .
aleb19
2022. február 08. 23:27
a hanyatlo nyugat cococola mamorban fetreng viszont hazug orban tobbszor is bejelentette, hogy gyozelmet aratott a koronavirus felett
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!