Nagyszabású kibertámadás érte az ukrán védelmi minisztériumot és bankokat

2022. február 15. 18:59

Az ukrán fegyveres erők hivatalos oldala sem nyílik meg, a támadás délután három órakor kezdődött.  

2022. február 15. 18:59
null

Újabb nagyszabású kibertámadást hajtottak végre kedden Ukrajnában, ezúttal a védelmi minisztérium honlapja és két nagy pénzintézet, a Privatbank és az Oscsadbank ellen – számolt be az Ukrajinszka Pravda hírportál.

Az UNIAN hírügynökség szerint az ukrán fegyveres erők hivatalos oldala sem nyílik meg. A hatóságok közlése szerint a mostani kibertámadás különbözik a legutóbbitól,

most úgynevezett DDOS, azaz túrterheléses támadást hajtottak végre.

A támadás délután három órakor kezdődött.  A felhasználók közül többen arról számoltak be, hogy nem férnek hozzá az internetes banki szolgáltatásokhoz, mások be tudnak ugyan jelentkezni, de nem tudnak tranzakciókat végrehajtani. 

Oroszország állhat a kibertámadás hátterében

A védelmi minisztérium megerősítette, hogy vélhetően DDOS támadás érte a weboldalát. Közölték, hogy jelenleg folyamatban van az oldal elérhetőségének helyreállítása. Hozzátették, hogy addig a hivatalos kommunikáció a tárca Facebook- és Twitter-oldalain, valamint az ArmijaInform elnevezésű weboldalon keresztül zajlik.    

A Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácshoz (RNBO) tartozó Információbiztonsági Központ úgyszintén megerősítette, hogy DDOS támadás érte az említett oldalakat, és

nem zárta ki, hogy Oroszország áll a kibertámadás hátterében.

„Lehetséges, hogy az agresszor (Oroszország) kicsinyes, piszkos trükkök taktikájához folyamodott, mert agresszív tervei nem válnak be” – jelentették ki a központnál az UNIAN szerint.    

(MTI)

Nyitókép: Pixabay

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2023. február 14. 13:27
Legalább ebbe kevesen haltak meg.
Sany Xepi
2022. február 16. 07:03
Az oroszok már mindenben elsők, már informatikában is.
c.critical
2022. február 16. 01:38
Fasza...
kozmosz
2022. február 16. 00:40
"Szeretett amerikai népem! Büszkén jelenthetem be, hogy aláírtam az Oroszországot mindörökre törvényen kívül helyező cikkelyt. A bombázás öt percen belül megkezdődik!" - Ronald Reagan, az USA volt elnöke, egy mikrofonpróba alkalmából.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!