Megkapta a felhatalmazást az orosz haderő a donbasszi bevonuláshoz

2022. február 22. 17:13

Meg kell védeni a Donbasszban élő embereket – állítják.

2022. február 22. 17:13
null

Felhatalmazást adott az orosz parlament felsőháza Vlagyimir Putyin orosz elnöknek kedden a fegyveres erők Oroszország határain kívül történő bevetéséhez. 

Kedden az orosz törvényhozás alsó- és felsőháza is egyhangúlag jóváhagyta a megállapodásokat arról, hogy Oroszország megvédi Ukrajna szakadár területeit, amelyek függetlenségét hétfőn elismerte. A ratifikálási okmányokat Putyin a kézjegyével látta el, a folyamat a szerződések közzétételével zárul majd le, várhatóan még a nap folyamán.    

A megállapodások lehetővé teszik Oroszország számára, hogy katonai bázisokat létesítsen a szakadár köztársaságokban, oda csapatokat vezényeljen, ott közös védelmi állásokat vegyen fel, és erősítse a gazdasági integrációt.

A nyitóképen: gyakorlatozó orosz tankok Belaruszban. Fotó: Russian Defence Ministry / AFP

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kamov
2022. február 22. 21:33
Gyerünk gyerekek, az Ukránok már a spájz-ban vannak.
Türelem
2022. február 22. 19:43
Nem szabad lebecsüli az amerikaiakat, zseniálisan iktatják ki Európát, mint versenytársat, verik szét az európai gazdaságot, s persze sikeresen választják le Európát egy potenciális, erős versenytárssá válható szövetségről. A német technológiai tudás és az orosz nyersanyagbázis, piac jegelve. S az is szenzációs sakk-matt lépés Európának, hogy az ukrán elnököt megkérték, szorgalmazza Brüsszelben országa felvételét az EU-ba. Zelenszkij ezt meg is tette, s mit szóljon erre a brüsszeli EU-s "bábkormány", vélhetően nem tud ez elől kitérni. A megtépázott gazdaságú EU-nak mélyen a zsebébe kell majd nyúlni, hogy Ukrajnát gazdaságilag összerakja, miközben saját magát a víz alá nyomja.
nempolitizálok
2022. február 22. 19:24
Makimajom már magyar csapatokat küldene.
ptrfarkas43
2022. február 22. 19:04
Amennyiben az Oroszok tényleg el akarták volna csatolni, a Krímmel együtt megtették volna, inkább az orosz ajkú lakosság gyilkolásának (több mint 10 ezer) megállítása volt a cél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!