Oroszország harminchat ország előtt lezárta légterét

2022. február 28. 16:48

Válaszlépésként az orosz légitársaságok ellen bevezetett hasonló nyugati intézkedésekre.

2022. február 28. 16:48
null

Oroszország 36 ország - köztük Magyarország - előtt zárta le légterét, válaszlépésként az orosz légitársaságok ellen bevezetett hasonló nyugati intézkedésekre – közölte az orosz légiforgalmi hatóság (Roszaviacija) hétfőn. Az eddig tíz országból álló tilalmi lista mostantól magában foglalja az EU összes tagállamát, Nagy-Britanniát, több brit területet és Kanadát.    

Ursula von der Leyen,

az Európai Bizottság elnöke vasárnap jelentette be, hogy az Európai Unió, válaszul Ukrajna orosz megtámadására, lezárja a légterét az orosz légitársaságok előtt,

és betiltja az unió területén a Kreml propagandagépezetét, továbbá támogatja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. 

(MTI)

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MayorAnna
2022. február 28. 21:30
What goes around, comes around - mongyák a jakut rénszarvas pásztorok - - hát nem igazuk van?
Nyugati Ádám
2022. február 28. 19:16
Eddig egyetlen olyan orosz ellenes intézkedést vagy intézkedési javaslatot sem sikerült találnom a nemzetközi médiából, ami nem elsősorban az észak-atlanti tömbhöz tartozó vagy NATO tag államainak okoz kárt. Irán nyugati határától keletre gyakorlatilag minden ország az észak-atlanti országoktól nyer el piacot az oroszok elleni szankciókkal. Az USA, több európai országgal is együttműködve a nyugat- és közép-ázsiai, valamint az észak-afrikai országokban már eljátszott forgatókönyvekkel húzta csőbe az Ukránokat is. Ezzel nem azt érte el, hogy Oroszországot legyengítve Kínára tud összpontosítani, hanem azt, hogy a két ország az eddigi kapcsolatait megerősítve, együttesen lépjen fel a nagyhatalmak közötti gazdasági és egyéb területeken folyó pozíció szerzési harcokban. Valljuk be őszintén, hogy egyelőre az ő pozícióik a kedvezőbbek.
tevevanegypupu
2022. február 28. 18:42
Nem is értem, hogy az Összefogás tagjai és hivei miért nem kapcsolják le az energiaszolgáltatást tiltakozásul az orosz agresszió ellen..az energiát Paksról meg az orosz gázból kapják..és mégis használják..
Paskai
2022. február 28. 18:22
Baxhatja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!