Morawiecki: Intenzív tárgyalások zajlanak a NATO keleti szárnya megerősítéséről

2022. február 24. 15:24

„A mai hajnal mindent megváltoztatott, ez okozta, hogy újból felébredtek a második világháború démonjai” – jelentette ki Morawiecki.

2022. február 24. 15:24

„Ukrajna orosz megtámadása után újabb, messzemenő szankciókat kell kivetni Moszkva ellen, és emellett dolgozni kell a NATO keleti szárnya megerősítésén is, e témában intenzív tárgyalások zajlanak” – közölte Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő csütörtökön a lengyel szejmben.

A mai hajnal mindent megváltoztatott, ez okozta, hogy újból felébredtek a második világháború démonjai” – jelentette ki Morawiecki. Úgy látta: Oroszország a háborút választotta, „az egyik európai állam  a legkisebb ok nélkül megtámadta a másikat”. „E barbárságnak az egész szabad világ határozott ellenkezésébe kell ütköznie” – húzta alá.    

A lengyel kormány két irányban cselekszik: egyrészt a szövetséges államoknál újabb, Moszkvával szembeni, elrettentő erejű szankciócsomagot szorgalmaz, másrészt a NATO keleti szárnya megerősítésére törekszik. A NATO-partnerek teljesen megértik a mai kockázatokat – közölte Morawiecki.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nebulo15
2022. február 24. 17:24
A lengyelek el akarják érni, hogy Varsó egy komolyabb konfliktusban az első eltörlendő helyek között szerepeljen.
Mandolini
2022. február 24. 16:06
Most már nincs visszaút. Bizony betelepítik rakétával a keleti határt.
Rocktoberi
2022. február 24. 16:04
A háborút pont a "NATO keleti szárnyának megerősítése" okozta. Ez se lát a szemétől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!