Nyugalomra int a Magyar Honvédség: hazánk lakossága jelenleg nincs közvetlen veszélyben

2022. február 24. 12:32

Azonban az Ukrajnában kialakult helyzet miatt katonákat és eszközöket csoportosít át a Magyar Honvédség az ország keleti régióiba.

2022. február 24. 12:32
null

Közleményt adott ki a Magyar Honvédség a Facebookon, miután a honvédelmi tárcához az elmúlt időszakban számtalan levél, telefon, állampolgári megkeresés érkezett a keleti országrészben tapasztalható katonai járműmozgások, a légtérben megjelenő helikopterek és Gripenek miatt.

Mindenkit arra figyelmeztetnek, hogy 

„Magyarországon nincs háborús helyzet, béke van, amit szeretnének megőrizni”

Ahogyan azt az elmúlt napokban több fórumon is elmondta a tárca vezetője, az Ukrajnában kialakult helyzet miatt katonákat és eszközöket csoportosít át a Magyar Honvédség az ország keleti régióiba.

Hazánk lakossága jelenleg nincs közvetlen veszélyben. Az ország lakosainak nincs miért aggódniuk, nem kell félniük, mindennapi életüket ez nem befolyásolja. Bízzanak a Magyar Honvédségben, a katonáink szakszerű, hozzáértő munkájában” – írták.

Azonban a Magyar Honvédségnek fel kell készülnie minden eshetőségre az ország és az állampolgárok biztonságának garantálására érdekében, ezért folytatja a technikai eszközök néhány nappal ezelőtt megkezdett átcsoportosítását, a légtér biztosítását.A határ közelében élő civil lakosság türelmét és megértését kérjük, hiszen a felvonultatott szárazföldi és légi eszközök mozgása nappal és éjjel is zajjal járhat. Mindezt úgy tekintsék, hogy a béke és a biztonság megőrzése érdekében, a magyar emberek védelmében tesszük” – zárul a poszt.

Nyitókép: Facebook

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton84
2022. február 24. 14:37
Tehát a kárpátaljaiak már nem magyarok? Csak a szavazatuk kell négyévente?
CirmoS
2022. február 24. 13:57
Mo-n nincs háborús helyzet, béke van. A komcsi-fasiszta csürhe és bérkommentelői legnagyobb bánatára!! Ébresztő Magyarok! A magyargyűlölő moslék a zavarosban akar(na) halászni.......
Gyéressy Károly
2022. február 24. 13:20
Mi az, hogy JELENLEG nincs veszélyben? Miért kell riogatni?
I_Isti
2022. február 24. 13:17
Végül is van egy darab modern ágyúnk, meg 12 darab modern harckocsink, meg 12 db modern repülőgépünk, mitől is félnénk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!