Lukasenka: Nyugati fenyegetés esetén Minszk kész atomfegyvereket befogadni

2022. február 17. 14:10

A fehérorosz elnök azt is közölte, hogy pénteken Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyal a hadgyakorlat további szakaszairól.

2022. február 17. 14:10
null

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök csütörtökön ismét kijelentette, hogy kész atomfegyvereket befogadni országa területére, ha a nyugati országok részéről fenyegetés éri.

 A Minszktől délre fekvő Aszipovicsi településen lévő katonai támaszpontra látogatva, ahol a Szövetségi Eltökéltség-2022 kódnevű közös fehérorosz-orosz hadgyakorlat zajlik, Lukasenka újságírók előtt bejelentette, hogy a hadgyakorlat után az orosz lőszer egy része Fehéroroszországban maradhat, és „vagy vásárolnak, vagy ajándékba kapnak” Iszkander típusú rakétákat, de "nem csak azt".    

Lukasenka a BelTA fehérorosz állami hírügynökség jelentése szerint közölte, hogy pénteken Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyal a hadgyakorlat további szakaszairól. Azt is kijelentette, hogy nincs szükség állandó orosz támaszpontokra fehérorosz területen, mert vészhelyzet esetén az orosz hadsereg bevonul a szomszédos országba.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Pool/BelTa/Pavel Orlovszkij

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
quimby
2022. február 17. 15:15
Én már nem félek.
Lajoss
2022. február 17. 15:12
Na,már csak ez a népét gyilkoltató mocsadék hiányzott.Köszi,Mandi!
matykox
2022. február 17. 15:07
Na és ezen a híren ki lepődik meg? Úgy értem, bidén és brüsszelen kívül.
villogókékfog
2022. február 17. 14:28
Bidé ezt jól megfőzte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!