Lavrov: Elkészült a Nyugatnak adandó viszontválasz

2022. február 14. 16:38

Elkészítette az orosz diplomáciai tárca a viszontválaszt Washingtonnak és a NATO-nak az orosz biztonsági garanciaigényekre adott reagálásokra – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hétfőn Moszkvában Vlagyimir Putyin elnöknek.

2022. február 14. 16:38
null

Lavrov szerint a biztonság oszthatatlansága elvének értelmezésére vonatkozó orosz kérésre beérkezett válaszok „elégtelenek” voltak, és Moszkva a továbbiakban nem is fog törekedni rá, hogy a vonatkozó EBESZ-dokumentumok összes aláírójától nemzeti minőségében kérjen állásfoglalást.    

A külügyminiszter azt is mondta Putyinnak, hogy Oroszország nem áll készen a vég nélkül tárgyalásokra az Egyesült Államokkal és a NATO-val a Moszkvát érintő kulcsfontosságú biztonsági kérdésekről, de van esély a megállapodásra. A kijelentés nyomán a rubel árfolyama erősödésnek indult.

(MTI)

Fotó: Aleksey Nikolskyi / Sputnik / Sputnik via AFP

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
islamaj
2022. február 14. 22:14
Ukrajnát elég halálra ítélniük, utána már kivégezni sem kell. Továbbra sem értem, hogy ez miért jó nekünk, miért az a sok kárörvendő hang. A Nyugat egy hippokrita, kapzsi konglomerátum, ami le van öntve valami ótvar cukormázzal. Vologya a másik oldalon egy agresszív állat, mégha kiszámíthatóan viselkedik is. Az amik atombomba távolságon kívül gyújtogatnak mindent és mindenkit. Zelenszkij, aki 10 napja még hűtötte a kedélyeket mára nemzeti ünnepet csinált az orosz támadás CIA által bemondott napjából, bár ha jól értem a parlament nem bírta bevezetni a szükségállapotot, mert a képviselők megpattantak. Na ebben az erőtérben kell Magyarországnak talpon maradnia. Szerintem az idő, amire OV készül 2010 óta hamarabb fog eljönni mint ahogy remélte.
Tóth Zoltán
2022. február 14. 18:47
Az "Iránért Ukrajnát" kupeckedés újabb felvonása...
Lajoss
2022. február 14. 18:39
Húha,reszket a nyugat..:)
mokány
2022. február 14. 18:31
Valakik az ikertornyok ledöntését is percre előre tudták .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!