Zelenszkij: Ukrajna új biztonsági garanciákat kér a világ vezető hatalmaitól

2022. február 19. 17:17

Az ukrán elnök hangsúlyozta, hogy Ukrajna „jó kezekben van” és megvédi magát, lakossága pedig „nem pánikol”.

2022. február 19. 17:17
null

„Szinte menthetetlenül törékennyé vált a nemzetközi biztonsági rendszer, ezért Ukrajnának új garanciákra van szüksége a világ vezető hatalmaitól biztonsága megőrzéséhez” – mondta Volodomir Zelenszkij ukrán elnök szombaton a müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián (MSC).

 Az ukrán elnök az ország keleti részét sújtó katonai feszültségről elmondta, hogy nagy a háború kockázata, de még nagyobb lenne, ha reagálnának a térségben tevékenykedő erők provokációira. Mint mondta, nem tudja, mi Vlagyimir Putyin orosz elnök célja, éppen ezért szeretne találkozni vele. Az biztos, hogy Ukrajna katonai konfliktus helyett diplomáciai megoldást kíván, és biztonsági garanciákat.    

Erről az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagjai, valamint az Európai Unió, Németország és Törökország részvételével kell csúcstalálkozót tartani minél hamarabb – közölte. Hangsúlyozta, hogy Ukrajna „jó kezekben van” és megvédi magát, lakossága pedig „nem pánikol”. Egyben több támogatást kért országa nyugati partnereitől, kiemelve, hogy a fegyverszállítmányok nem „adományok” Ukrajnának, hanem hozzájárulás az európai és a nemzetközi biztonsághoz.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2022. február 21. 11:56
Nagyon melléfogtak, amikor az amcsikat beengedték az országukba! Ezektől nem szabadulnak meg soha. Kivéve, ha orosz segítséget kérnek. Ezek úgy használják fel őket a saját érdekükben, ahogy nem szégyenlik. Belerángatják őket a háborúban és hagyják őket a francba! Annyira szabadulni akartak az oroszok öleléséből, hogy magukra húztak egy még nagyobb bajt! Senki sem fog kútba ugrani értük, ebben biztos vagyok, talán a lengyelek és a csehek, esetleg az smcsik beugrasztják még a románokat.
Csakislovacska
2022. február 20. 09:05
Több fegyver több biztonság?! Úgy tűnik megállt az ész.
Ildikó99
2022. február 20. 08:29
Lassan Ukrajnából csak Kijev marad a tőbbit elhordják
Ildikó99
2022. február 20. 08:29
Lassan Ukrajnából csak Kijev marad a tőbbit elhordják
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!