Megsemmisült a világ legnagyobb repülőgépe

2022. február 27. 16:52

Sajtóhírek szerint az Antonov An-225-ös a Kijev melletti Hosztomel repülőtéren vívott harcok során semmisült meg.

2022. február 27. 16:52
null

„Megsemmisült a világ legnagyobb repülőgépe”idézi a BBC az ukrán külügyminisztert. A világ legnagyobb repülőgépe – az Antonov An-225 – megsemmisült az orosz előrenyomulás során – közölte Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter. A repülőgépet a Szovjetunió utolsó éveiben tervezték és építették – űrsiklók szállítására –, de az elmúlt években ritkán jutott fel az egekbe. A gép a Kijev melletti Hosztomel repülőtéren vívott harcok során semmisült meg.

 

Nyitókép forrása: Twitter

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rizsa
2022. február 28. 15:53
Egy időben szét volt szedve. Aztán összerakták. azóta üzemel. Ha jól tudom nem egy hanem kettő vagy három lett elkezdve. De pénz hiány miatt csak ez volt befejezve. Kár érte.
Reszelő Aladár
2022. február 28. 14:48
Az mondjuk fura, hogy ez a gép nem volt benne a TOP 100 megmentendő ingóságban, ha csak a háború szele lengedezni kezd. Egyrészt az eszmei értéke miatt, másodsorban meg azért, mert bizony voltak dolgok, amiket csak ezzel a madárral lehetett elszállítani bárhova. Biztosan lett volna pár külföldi reptér, ahol szívesen látják.
fonak
2022. február 28. 01:54
A félbehagyott második gép semmisült meg úgy tudom, ami a hangárban állt. Az már úgysem volt semmire sem jó, de az ukrik felrobbantották, hogy ne jusson az oroszok kezére.
elfújta az ellenszél
2022. február 27. 23:09
Baszki, manapság mindenről van felvétel, egy ekkora nagy böhöm gépről meg csak egy régi reklámképet tudnak felrakni? Persze még mindig jobb, mint valami átlátszó kamu
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!