A donbaszi köztársaságok ratifikálták az Oroszországgal kötött szerződést – jöhet a pénz és a fegyver

2022. február 22. 10:00

Az esemény néhány órával azután történt, hogy Moszkva elismerte a szakadár államok függetlenségét.

2022. február 22. 10:00
null

A donyecki és luhanszki szakadár köztársaságok baráti és segítségnyújtási szerződést kötöttek Moszkvával, amely

szerződés hivatalosan is megnyitotta a kaput a katonai és pénzügyi támogatás előtt,

miután Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta a függetlenségüket elismerő rendeletet, tudósít a Russia Today. Hozzátették: a Donyecki Népköztársaság parlamentje és a Luganszki Néptanács kedden egyidejűleg kiadott nyilatkozataiban kijelentették, hogy az „Orosz Föderációval kötött barátsági és együttműködési szerződés” ratifikálásáról szóló döntést mindkét közgyűlés egyhangúlag elfogadta.

Putyin még vasárnap országos televíziós beszédet tartott, amelyben azt mondta: „Szükségesnek tartom, hogy olyan döntést hozzunk, amelyet már rég meg kellett volna hozni”, és „azonnal” el kell ismerni mindkettő területet szuverén államként. Szerinte a lépés válasz Ukrajna keleti részén évekig tartó harcokra, valamint Kijev arra irányuló kísérletére, hogy a NATO-csatlakozási erőfeszítéseivel „külföldi államokat sodorjon konfliktusba hazánkkal”.

MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2022. február 22. 13:15
mondjuk Oroszországnak nem lesz elég ez a két kis szakadár régió, ha végleges kenyértörés lesz, akkor kb Kijevig kell menniük... amúgy én úgy emlékszem, h a nyáron azzal kezdődött a buli, h az ukránok kijelentették, visszafoglalják a szakadár területeket, az oroszok erre kezdtek csapatokat vinni a határhoz...
Unknown
2022. február 22. 12:18
Mikor jön már rá a világ -mindkét oldal-, hogy egy polgárháború két szembenálló felét felfegyverezni egy nagyon rossz ötlet? Még egyetlenegy alkalommal sem sült el jól a dolog. Ahogy egyszer egy ismerősöm megfogalmazta: "Ha hülye játékokat játszol, hülye problémáid lesznek."
lazio154
2022. február 22. 12:04
Na tehát akkor a Budapesti egyezményt /1994./ felmondták! Semmi kötelmünk nincs az alapszerződésünk betartására se. Ha már az oroszok harapnak - mi is csipegethetnénk! Na most kellene harcolni, csatázni!!!
Senye Péter
2022. február 22. 11:41
Sajnáljuk Ukrajnát, de nem nagyon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!