Orosz csapatok hatoltak be Harkivba, a második legnagyobb ukrán városba

2022. február 27. 08:31

Tovább nyomulnak előre az oroszok.

2022. február 27. 08:31
null

Az orosz csapatok behatoltak Harkivba, Ukrajna második legnagyobb népességű városába vasárnap reggel – közölték helybeli források. Anton Herascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója a Telegram közösségi oldalon azt írta, hogy orosz csapatszállító járműveket láttak a város utcáin megjelenni. A Herascsenko és az ukrán különleges tájékoztatási szolgálat által közzétett felvételeken az volt látható, hogy

több könnyű katonai jármű halad Harkiv egyik utcáján.    

A RIA Novosztyi hírügynökség ezzel egy időben az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva arról számolt be, hogy az elmúlt napokban az orosz hadsereg blokád alá vette dél-ukrajnai Herszon és Berdjanszk városát. Igor Konasenkov szóvivője azt is mondta, hogy ellenőrzésük alá került a (Krímtől északnyugatra fekvő) Genicseszk repülőtere is.

(MTI)

Fotó: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
k-árpi
2022. február 27. 12:57
Biden es az angolszaszok vegul is proxi-haboruba kenyszeritettek a franciakat es a nemeteket, na meg a tobbi EU-s tagallamokat Putyin ellen. Nos ki az igazi nyertes? USA. A szankcio ketelu kard vagja egyik oldalan az oroszokat, de a masikan az EU tagallamait. USA bizositja maganak a europai nagy piacot es kenyszeriti EU tagallamait a velevalo uzletelesre. Kozben Putyin a kinai, indiai, pakisztani es irani tengelyt vallalja fel. Erdogan a torok is segiteni akarja a doni kozakokat, meg a krimi tatartesvereket bar keves remennyel. A Trianoni nyertesek most is dorzsolok a tenyeruket mar elore is, mert nyerni fognak.....a romanok nagyon ugyes taktikaval kapartak ki a forro gesztenyet meg a szerbek meg a szlovakok javara is. Legyen beke es akkor nem fajhat Trianon senki maagyaarkaknak, nemde.
garabonciás
2022. február 27. 12:04
Mi még úgy tanultuk, hogy Harkov. A nagy honvédő háború egyik katlancsatája zajlott ott, és nem tudom, hogy akkor Ukrajnához tartozott-e.
kaffogó hebrencs
2022. február 27. 11:16
Rendesen átverik a lengyeleket is globálék.
Lajtorján
2022. február 27. 10:58
Ami érdekes, az az orosz propaganda fotók hiánya. Nem mutogatnak kilőtt tankokat, hadifoglyokat semmi. Ellentétben a közösségi média mindenhol az ukrán sikerről harsog, kilőtt orosz tankok, elfogott oroszok, Kijev Szelleme, Zelenszkij Kapitány stb. Az oroszok meg sehol nem nyomtatják a hasonló felvétekejet, propagandát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!