Agyonlőttek egy keresztény papot Pakisztánban

2022. február 01. 19:27

Ismeretlen fegyveresek támadtak egy autóra, az egyik pap az életét vesztette, a másik súlyosan megsérült.

2022. február 01. 19:27
null

Január 30-án, vasárnap Pakisztánban ismeretlen fegyveresek támadtak egy autóra, amiben papok utaztak. Egyikük életét vesztette, egy másik pap pedig súlyosan megsérült – adta hírül a Vasárnap.hu.

Az oldal szerint a hetvenöt éves William Szirádzs tiszteletes két paptársával utazott haza az aznapi szolgálatából, amikor ismeretlen fegyveresek megállították az autójukat, és tüzet nyitottak rájuk Pakisztánban. William Szirádzsot fejbe lőtték, míg társa, Patrick Naím a hasán és a kezén szerzett súlyos sérüléseket.

A támadást követően mindkét sérültet kórházba szállították, Szirádzs szállítás közben elhunyt.

A rendőrség egyelőre keresi az elkövetőket. Szemtanúk szerint két férfi volt az elkövető, akik a támadás után motoron távoztak a helyszínről.

A támadást egyik Iszlamista szervezet sem vállalta még magára, azonban a gyilkosságot feltehetően vallási indíttatásból követték el.

Nyitókép: Illusztráció
MTI/EPA

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2022. február 02. 10:26
A két világ nem keverhető. Multikulti nyista.
Kristály
2022. február 02. 08:23
És ezek lesznek a "szegény menekültek" és majd itt fojtatják mert ez az életvitelük.
malori
2022. február 02. 08:06
Így volt. És most innen folytatódik. Mit tenne ma Mohamed? Vagy mit tenne ma Jézus? Alighanem ugyanazt. Alapítanának egy közösséget, amit ugyanarra tanítanának. A szeretetre. Mert ez az egyetlen, ami működik. Szeretetből fogjuk támogatni egymást, nem félelemből. Azért mert jót teszünk egymással és nem rosszat.
malori
2022. február 02. 07:05
Csak egy Isten van, és az ő szolgái. Meg a barbárok, akik megölik őket. És ezzel bajt vonnak a fejükre. Mert ártatlan vért ontanak. Aminek semmi értelme. Allah nincs, ahogy nincs semmi. Jézus se. Csak emberség van és annak a hiánya. Allah hatalmas. De nincs. Csak a mi emberségünkben. Mert általunk létezik. Ha mi nem vagyunk hatalmasok, ő sem az. Mi alacsonyítjuk le magunkban. És szégyenkezik miattunk. Mert nem erre tanított. Nem ártatlanok megölésével érhetjük el a célunk. Hanem a megnyerésükkel. Azzal, ha jót teszünk velük. Akkor fognak szeretni és akkor fognak támogatni a céljainkban. Erre tanított Jézus, amit Mohamed nem értett meg, bár biztosan érezte, hogy így van, de egy zordabb világba született, amiben nem így volt. Hanem harcolnia kellett érte, a megmaradásért. Miközben elfeledte igazi célját. Hogy csak egy szerető társadalmat akart létrehozni, mint Jézus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!