Orosz tárgyalódelegáció: vannak pontok, amelyekben haladás érhető el

2022. február 28. 20:26

Az oroszok és ukránok Fehéroroszországban öt órán át tárgyaltak, úgy tűnik, hogy nem sikertelenül.

2022. február 28. 20:26
null

Az orosz és az ukrán tárgyalódelegáció talált olyan pontokat, amelyekben haladás érhető el – jelentette ki Leonyid Szluckij, az orosz küldöttség tagja, az orosz alsóház külügyi bizottságának tagja a Fehéroroszországban hétfőn folytatott, öt órán át tartó kétoldalú tárgyalások után.

Szluckij a Rosszija 24 tévécsatornának nyilatkozva közölte, hogy

az ukrán fél hajlandó volt az aktuális kérdések részletes megvitatására és az orosz fél meghallgatására.

Mint mondta, szó esett a tűzszünetről és Ukrajna demilitarizálásáról is.

Bejelentette, hogy két-három nap múlva újabb kétoldalú tárgyalási forduló várható. Vlagyimir Megyinszkij, az orosz delegáció vezetője bejelentette, hogy a következő megbeszélésre a felek szintén Fehéroroszországban, a lengyel-fehérorosz határnál fognak találkozni. A hétfői megbeszélés a fehérorosz Hrodna megyében volt, az ukrán határ közelében.

Megyinszkij is úgy nyilatkozott, hogy

Hozzátette, hogy a küldöttségvezetők a tárgyalási pozícióról konzultálni fognak országuk vezetésével.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a TASZSZ orosz hírügynökségnek nyilatkozva lehetségesnek nevezte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök, miután kézhez kapta az ukrán féllel folytatott tárgyalások teljes összefoglalóját, még a nap folyamán további lépésekről rendelkezhet.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Zurab Kurcikidze

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sincero
2022. február 28. 22:58
Amíg Zelenszkij (= Bidé) kezében van a hatalom, addig minden erőfeszítés halálra van ítélve.
Zeus
2022. február 28. 21:19
Te hol elsz?, almodozol ? akkor nem ismered az oroszkat. Oroszok sosem adjak fel . Annyira sotet emberek vannak itt, senki sem veszi eszre hogy a Yenkeek, kereverik a szart ?
mysstes
2022. február 28. 21:15
kb mi is erre számíthatnánk, ha kiállnánk a felvidék/erdély/stb mellett. az egész világ ránk támadna! mi lennénk a bűnösök, nem azok, akik irtják ott a magyarokat száz éve! úgyhogy: hajrá putyin! kárpátaljának is csak veled van esélye.
2022. február 28. 20:53
Na, de három napig tűzszünet lesz? Mert ennyi idő alatt egy várost porig döngölhetnek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!