Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Orosz katonai szóvivő: „Csernobilt orosz ejtőernyősök védik az ukrán nacionalistáktól”

2022. február 25. 09:43

Orosz légideszantosok teljes ellenőrzésük alá vonták a csernobili atomerőmű körüli területet.

2022. február 25. 09:43
null

Orosz légideszantosok teljes ellenőrzésük alá vonták a csernobili atomerőmű körüli területet – jelentette ki Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője pénteken Moszkvában.

Az orosz ejtőernyősök és az atomerőmű biztonsági zászlóaljához tartozó ukrán katonák együttműködése az erőmű védelmében garancia

arra, hogy a nacionalista alakulatok vagy más terrorista szervezetek ne tudják kihasználni az országban kialakult helyzetet” – nyilatkozott a tábornok.

A szóvivő az ukrán katonai infrastruktúra 118 földi objektumának megsemmisítéséről és öt ukrán harci gép lelövéséről számolt be. Saját veszteségadatokat nem közölt.

(MTI)

Nyitókép: EyePress News / EyePress via AFP

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2022. február 25. 11:21
Csernobil fokozott biztonság kockázati helyszín. Világos, hogy az elsők között kellett biztosítani.
Almassy
2022. február 25. 10:35
Tényleg. Eszembe se jutott, hogy piszkos-bombát lehetett volna csinálni Csernobilból. Biztos azért nem jutott esembe, mert azt gondoltam, hogy a saját hazáját csak nem cseszi szét egyik fél sem, de elfelejtettem, hogy itt proxy-háború zajlik.
pipa89
2022. február 25. 10:23
Logikus! Ez az amerikai aknamunka egyes számú célpontja!!!! Akinek nem volt túl mocskos a WTC a saját földjén beküldeni a föld alá, az minden lelkiismeretfurdalás nélkül rárobbantaná a csernobili szarkofágot Európára!!! Erről ennyit! Az Északi Áramlatot továbbra is végveszélyben látom.
Szerencse
2022. február 25. 10:17
Helyes! Hoppá! Az ukrán biztonságiakkal együtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!