Új műholdképek orosz mozgolódást mutatnak be az ukrán határ közelében

2022. február 06. 20:04

A Kreml azt állítja, csak egy, a fehéroroszokkal közös hadgyakorlat miatt vonultatják fel erőiket.

2022. február 06. 20:04
null

Egy amerikai technológiai cég, a Maxar műholdfelvételei orosz mozgolódást mutatnak be Fehéroroszország területén. Ahogy a CNN hozzáteszi: a csapatok közül több az ukrán határ közelében táborozott le, és mostanra harckocsik is megjelentek ott.

Az amerikai portál szerint az orosz erők egyelőre a belorusz területen mozgolódnak, főként a Luninets nevű légibázison. Itt mostanra Szu-25-ös támadó repülőgépek is megjelentek. A készültséget Oroszország egy Union Resolve 2022 elnevezésű gyakorlattal magyarázza, ami állításuk szerint fehérorosz közreműködéssel valósul meg.

Eközben viszont több csapat és harci jármű tűnt fel az ukrán területhez közel is. Ilyen például Recsica, ahol kezdetben csak sátrak voltak láthatók. A CNN szerint az orosz jelenlét az ukrán határtól 25 kilométerre fekvő, Jelszk városához közeli vidéki területeken is erősödik.

Fotó: SATELLITE IMAGE ©2022 MAXAR TECHNOLOGIES / AFP

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2022. február 07. 08:52
Amerika az általa falra festett ördögtől nagyon meg tud ijedni.
keltafan
2022. február 07. 08:31
Érthetetlen ez az egész. Arról volt szó, hogy Orbán elhozta a békét, amikor Moszkvában járt.
Armageddon
2022. február 07. 08:21
Ha egy színpadon fegyver van, azt használni is fogják. Régi kipcsák megfigyelés.
balbako_
2022. február 07. 07:28
Kétségeim vannak a nyugati lapok által leközölt fotókkal kapcsolatban. Párszor "összekeverték" A Békemenet tömegeiről készült fotókat a nyamvadt ellenzéki zsizsegéssel,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!