NATO: A helyzet komolyságát mutatja, hogy Oroszország készültségbe helyezi nukleáris erejét

2022. február 27. 17:31

A NATO-főtitkár „szörnyű hibának” nevezte Moszkva lépését.

2022. február 27. 17:31
null

A helyzet komolyságát mutatja, hogy Oroszország készültségbe helyezi a nukleáris erejét – jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Twitter-üzenetében vasárnap, arra reagálva, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz nukleáris erők magas készültségi fokozatát rendelte el.

Üzenetében Stoltenberg hangsúlyozta: Putyin döntése bizonyítja, hogy a szövetségeseknek, Észak-Amerikának és Európának össze kell tartaniuk, válaszul Oroszország agresszív cselekedetére. A NATO-főtitkár „szörnyű hibának” nevezte Moszkva lépését, és kijelentette: ha Oroszoroszág folytatja agresszióját Ukrajnával szemben, súlyos árat fog fizetni ezért az elkövetkezendő években.

Nyitókép: MTI/AP/Olivier Matthys

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aranykor
2022. február 28. 10:47
Egy olasz cikk rávilágított, hogy valójában Biden fenyegetőzött először 3. vh-val. Azt mondta, hogy ha nem fogadja el a világ a szankciókat Oroszország ellen, akkor kitör a 3. vh. Nem fejtette ki, hogy mit is ért ezalatt, de valóban fenyegetésként is lehet értelmezni. Meg a ukrán-orosz konfliktus hátterében is amerikai üzleti érdekek állnak. Ki akarják zárni az olcsó orosz gázt a piacról. Gyakorlatilag meg fogják fagyasztani az orosz gáz nélkül az EU-s lakosság nagy részét, ha ez sikerül nekik. Meg pl. a gabona árát is megnövelik. Olaszország a gabonája nagy részét Oroszországból veszi. Ezt a háborút az angolszász országok kezdték az ukrán neonáci paramilitáris szervezezek kiképzésével. Most meg Oroszországra fogják az egészet. De orosz propaganda nélkül is világos, hogy immár Oroszországot is el akarja foglalni az angolszász libsi világ. És ehhez az ukrán vezetés volt az elmúlt évben a fő segítsége. Nagy árat fizethetnek az EU-s országok a gender semleges wécés "szabadságért". Azok lesznek, de fűtés meg élelem az alsóbb osztályok számára nem, vagy nagyon korlátozottan, ha ezen az úton haladnak tovább.
Tatulus
2022. február 27. 19:48
A történelem azt mutatja, mindig a szélsőségek okoznak bajokat. Hitler a jobb szélen, Sztálin és utódai a bal szélen veszélyeztették a világot. Mostanra a két veszély nincs jelen, itt vannak viszont liberális barátaink - valójában liberálbolsevik banda - akik a saját érdekükön és elképzeléseiken kívül semmilyen más formát nem tartanak elfogadhatónak. Az élni és élni hagyni nekik élni és élni hagyni, ha olyanok, mint mi. Egyébként letaposni, lenullázni, leverni! Példák ezrei vannak erre szerte a világban! Miért nem lehet biztonságban, békében élni, kereskedni olyan nemzetekkel, aki más utat választottak? A történelem mindig véget vet a zsarnokságnak - ha az - külső nyomás nélkül is. Lehet, hogy hosszú folyamat,de nem jár a világ pusztulásával. A mai liberálisok végveszélyt jelentenek a világra - a konzervatív jobboldal, a keresztény gondolkodás volt az, ami normális életet biztosított a társadalom nagy részének. A beavatkozás bármilyen formában nem megoldás, káoszt és pusztulást hoz. Lásd Líbia, Afganisztán és társai. Ha reálisan gondolkodnának a liberális hatalmon lévők, akkor most Ukrajna semleges és békés ország lehetne, ahol a körülmények miatt soknemzetiségű lakosok békében élhetnének - ehelyett a libsi felsőbbrendűségben hívők beavatkozása azt hozta, ami van! A liberalizmus szitokszó lesz, mert valójában sem nem demokratikus, sem nem liberális a szó eredeti értelmezésében. Nehezebb lesz leküzdni, mint a kommunizmust és a fasizmust!
oskar
2022. február 27. 18:30
2003-ban amikor egy szintén független államot az USA és Britannia leronhant,lebombázott a világ nem volt ilyen hangos mint mpst. Pedig ott nem vekzáltak öltek meg amerikaiakat vsgy briteket. Ha akkor azt tette volna a világ mint most akkor lehet az USA is ezt mondta volna.
Rugo
2022. február 27. 18:14
Úgy tűnik a gazdasági szankciók miatt fenyeget atommal Putyin - az EU nyomorult vezetőinek hála tényleg közelebb kerülhettünk a III. világháborúhoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!