Morawiecki: Putyin célja a NATO szétverése

2022. február 10. 16:39

A lengyel kormányfő szerint fontos a határozott egység felmutatása a NATO részéről Putyin ellen.

2022. február 10. 16:39
null

Vlagyimir Putyin orosz elnök politikai célja a NATO szétverése, ezért fontos az egység határozott felmutatása a szövetségesek részéről – jelentette ki Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő csütörtökön Varsóban, a Boris Johnson brit miniszterelnökkel tartott közös sajtóértekezleten.

Morawiecki megítélése szerint csak az észak-atlanti szövetség keleti szárnyának erősítése révén tartható fenn a béke a régióban. Fontosnak nevezte a „hídépítést” is Oroszország felé, de ennek alapfeltétele, mint aláhúzta, a béke.

Az orosz agresszió egyik lehetséges eszközének nevezte az Északi Áramlat-2 gázvezetéket, és ismét felszólította Berlint a projekt leállítására.

Johnson hangsúlyozta: Lengyelország kulcsszerepet tölt be az európai biztonságban, az Egyesült Királyság mindig kész segítséget nyújtani neki veszély esetén. A két ország a NATO tagjaként „semmilyen kompromisszumot nem fogad el az alapértékeket illetően” – hangsúlyozta a brit kormányfő, utalva Ukrajna szuverenitásának megőrzésére.

***

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/AFP pool/Kenzo Tribouillard

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simonvitéz
2022. február 11. 22:13
Húha, ez nem jó hír! Ezek szerint az amerikaiak meggyőzték a lengyeleket, álljanak be emogé az "Állitsuk le az Északi Áramlatot az utolsó pillanatban!" projekt mögé.
Dicsértessék
2022. február 11. 06:29
A NATO-t Putyin nem tudja szétverni. Azok viszont igen, akik a NATO eredeti rendeltetését megváltoztatva, védelmi szövetségből támadóvá alakitják át.
Zaj001
2022. február 10. 21:45
"Az orosz agresszió egyik lehetséges eszköze az Északi Áramlat-2 gázvezeték." Kedvelem a lengyeleket, de kissé túloznak.
Mag Ányos
2022. február 10. 20:04
Nem tudom, ha az oroszokról van szó, a lengyelek még a legmagasabb szinten sem képesek egy értelmes gondolatra. Valami realitásérzék pedig nagyon kellene nekik, mert ez a becsípődés nem csupán nevetséges, hanem veszélyes is kezd lenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!