Görög civilek haltak meg, dán újságírók is megsebesültek

2022. február 27. 07:25

Meghalt tíz görög állampolgár, többen megsebesültek Mariupolnál.

2022. február 27. 07:25
null

Meghalt tíz görög állampolgár, és hatan megsebesültek az Azovi-tengerparti Mariupol város mellett fekvő Szartana és Bugasz falvak orosz bombázásában – közölte szombaton este a görög külügyminisztérium. Az ügyben bekérették az orosz nagykövetet is és szóban tiltakoztak nála a történtek miatt.

– követelte Twitter-üzenetében Kiriákosz Micotákisz görög külügyminiszter.    

Görög kivándorlók ezrei élnek Mariupol városában. Níkosz Déndiasz görög külügyminiszter ezért orosz hivatali partnerével, Szergej Lavrovval tartott korábbi megbeszélésén hangsúlyozta az ukrajnai görög kivándorló közösség védelmének szükségességét. Notisz Mitarakisz görög bevándorlási miniszter kijelentette, hogy Görögország az Európai Unióval egyeztetve kész ukrajnai menekülteket befogadni. „Szükség esetén készek vagyunk befogadni bizonyos számú embert. A költségeket az Európai Unió fedezi, de jelen pillanatban a humanitárius vetület élvez elsőbbséget” – húzta alá a tárcavezető.    

Dán újságírókra lőttek, üzemanyagraktár robbant fel

Az Ukrajnában dúló harcokban megsebesült két dán újságíró is – jelentette a dán Ekstra Bladet című lap. Az újság szerint két munkatársa sebesülései nem életveszélyesek. A tájékoztatás szerint Stefan Weichert újságíró és Emil Filtenborg fotóriporter a kelet-ukrajnai országrészben lévő Harkivtól száz kilométerre nyugatra található

Ohtirka településnél zajló harcok során kapott lőtt sebet.

Egyelőre nem tudni, ki vette tűz alá őket. Szombat este a délkelet-ukrajnai Luhanszk megye szakadárok uralta térségében felrobbant egy üzemanyagraktár. Kétszáz tonna dízelolaj kapott lángra. A Rovenki nevű településen történt robbanás oka egyelőre ismeretlen. A szeparatisták szerint vannak áldozatok. Az egyik helyi hírcsatorna Telegram-oldalán felvételt tettek közzé az éjszakát megvilágító, lángoló raktárról.

(MTI)

Fotó: MTI/AP/Szergej Gric

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krisztoforo48
2022. február 27. 16:52
A fasznak mentek oda?
nocens
2022. február 27. 13:40
Oroszorszag meg se probalja megovni tortenelmi baratait: megis hogyan jutottunk odaig hogy a Csehek utan a Gorogok is a szemet Ukrajnat tamogatjak?? Hogy ertekelitek ezt a fejlemenyt, moszkovitak? Magyarorszag meg tudta allni h ne tamogassa az ukranokat? Mi tortent a szlav nemzetek orosz-baratsagaval? Vagy baratok mar nem is kellenek? ugynokok meg birodalmi alattvalok elegendoek?
szodabár
2022. február 27. 10:16
A zsidók miért nem vesznek részt a nácitlanításban? Csak az a náci akit ők annak tartanak, ugye?
elfújta az ellenszél
2022. február 27. 09:36
Azt hogyan lehet innen megállapítani, hogy kitől jön a lövedék, a Mariupolban befészkelt Azov légiósoktól, vagy az őket kifüstölni igyekvő oroszoktól?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!