Nyolc EU-s ország követeli, hogy Ukrajna kapja meg az EU-tagjelölti státuszt

2022. február 28. 21:52

A bolgárok, csehek, észtek, lettek, litvánok, lengyelek, szlovákok és szlovének írtak nyílt levelet az ügyben.

2022. február 28. 21:52
null

Nyolc kelet- és közép-európai ország elnöke követeli, hogy Ukrajna haladéktalanul kapja meg az EU-tagjelölti státuszt, és kezdjék meg a csatlakozási tárgyalásokat – írta meg a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

„Nekünk, az EU-tagállamok, a Bolgár Köztársaság, a Cseh Köztársaság, az Észt Köztársaság, a Lett Köztársaság, a Litván Köztársaság, a Lengyel Köztársaság, a Szlovák Köztársaság és a Szlovén Köztársaság elnökeinek

szilárd meggyőződésünk, hogy Ukrajna azonnali EU-belépési perspektívát érdemel.”

– áll a nyílt levélben.

Nyitókép: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Összesen 229 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
21 gramm
2022. március 01. 11:50
Ukrajnában háború van, konkrétan lövik a fővárost, polgári áldozatok. Erre ezek Eu tagságot követelnek. Az biztos azonnal megoldaná a a helyzetet, Putyin rögtön tűzszünetet rendelne el. Aha... Ráadásul, csak így bemondásra. Szerbia meg kb. 12 éve vár a csatlakozásra. Törökország kb 20. Nem kell egyiket sem szeretni, de el kell ismerni, hogy mindkettőben viszonylagos rend van. Ukrajna történelme 1991-től az amortizációról szól. Oligarchák, maffia, alkohol-, cigaretta-, fegyvercsempészet, prostitúció, drogok. Ukránbarát vezetése nem volt az országnak, amióta független, csak usa-barát vagy orosz-barát elitet tudtak megválasztani, ennek megfelelően stratégiai politizálásra soha esély sem volt, csak instabil, kiszámíthatatlan ingadozásra. Mi állítólag nem tudunk megfelelni az európaiság szempontjainak, időnként a lengyelek dettó, már a kizárás lehetőségét is belengették, az ukránok viszont ezzel a háttérrel, és egy örök háborús konfliktusveszéllyel meg igen. Hadd gratuláljak. Kurvára kellenek a termőföld meg fakitermelési koncessziók.
nempolitizálok
2022. március 01. 08:58
Jól illenek a románok és szlovákok mellé a jogállamiságukkal. Lényeg, hogy nyalják Sorosék seggét.
Pelso j.
2022. március 01. 08:34
Ezt pont most nem kellene erőltetni. Ja, feltűnt valakinek, hogy közölük hárman a V4 gittegylet tagjai?
Walhalla
2022. március 01. 08:31
A 27-ből...gyengus. Az a 8 amelyik fegyvert küld?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!