Íme London válasza Putyinnak: vagyonbefagyasztást rendeltek el öt befolyásos orosz bank ellen

2022. február 22. 14:53

Öt orosz bank és három befolyásos, vagyonos magánszemély ellen rendelt el vagyonbefagyasztást a brit kormány.

2022. február 22. 14:53
null

Öt orosz bank és három befolyásos, vagyonos magánszemély ellen rendelt el vagyonbefagyasztást is tartalmazó szankciókat kedden a brit kormány, válaszul arra, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök előző nap hivatalosan elismerte a délkelet-ukrajnai szakadár területek önállóságát.

Boris Johnson brit miniszterelnök a londoni alsóházban tartott tájékoztatójában elmondta:

a szankciós listán a Rosszija Bank, az ISZ Bank (Ipari Takarékbank), a General Bank, a Promszvjazbank és a Fekete-tengeri Fejlesztési Bank szerepel.

A brit kormány emellett személyi szankciókat léptetett érvénybe Gennagyij Tyimcsenko, valamint Borisz Rotenberg és Igor Rotenberg nagyvállalkozókkal szemben.

Johnson elmondta: London befagyasztja a szankciós listán szereplők Nagy-Britanniában tartott vagyoneszközeit, a büntetőintézkedésekkel sújtott személyek nem utazhatnak be az országba, emellett a brit kormány megtiltja, hogy brit állampolgárok és vállalatok bármilyen üzleti kapcsolatra lépjenek velük.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Brit parlament/Jessica Taylor

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
k-árpi
2022. február 23. 02:39
Vagyonbefagyasztas nem mas, mint vagyonelkobzas. Ha valakinek a bankszamlajat zaroljak, akkor az mar lenyegeben nem az ove attol a perctol fogva, mert nem ferhet hozza. Ez pedig torvenytelen vagyonelkobazasnak, minosul mindaddig amig a jogi hattere at nem vilagitodik. Marpedig az orosz bankok ellen semmilyen buntetojogi kereslet ezidaig nem folyt. Sot a nyugati USA UK EU stb penzugyi vilag orommel es termeszetesen jo aron kezelte a bankjaikba letetbe helyezett orosz milliardok sokasagat. A kettos merce mindig jogtalan. Igy lehet megbizni a bankvilag oszintesegeben. Orombol pillanatok alatt urombe csap at a fenyesen kinalkozo lehetoseg. A penzugyrendszereket is politikai megfogalmazasok rangatjak porazon. Most pl. a Biden demokratakon all a vasar.
Isten jobb keze
2022. február 23. 01:11
Van tökük az Angoloknak!
kortárs
2022. február 22. 23:01
Kedves tetves angolok! Már nagyonfüggetlen bírói ítélet sem kell? A végrehajtó hatalom ítélkezhet? :DDD Már megint megleptetek minket mucsai magyarokat! :)
hakos
2022. február 22. 22:09
Hát gondolom ezek után Oroszország lemond a Szlovákia méretű és 6 millió többségében orosz ajkú lakossal rendelkező Donbaszról..... :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!