Kreml: Putyin fogja eldönteni, hogy mikor lesz vége a támadásnak

2022. február 24. 14:29

Arra a kérdésre, hogy mi lesz Ukrajna és vezetésének sorsa, Dmitrij Peszkov azt felelte: az az „ukrán nép döntésének kérdése”.

2022. február 24. 14:29
null

Az orosz katonai művelet célja Ukrajna demilitarizálása és nácitlanítása, azt, hogy meddig fog tartani, az orosz fegyveres erők főparancsnoka, Vlagyimir Putyin elnök fogja eldönteni – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője csütörtökön újságíróknak. Peszkov az arra vonatkozó kérdésre, hogy mi lesz Ukrajna és vezetésének sorsa a jövőben, kijelentette:

a többi az ukrán nép döntésének kérdése”.

A szóvivő szerint  Moszkva hajlandó lesz tárgyalni Kijevvel, ha az ukrán vezetés kész megtárgyalni az orosz fél által felvetett kérdéseket, egyebek között az ország semleges státusát.

(MTI)

Nyitókép: Sergey Guneev / Sputnik / AFP

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hopika
2022. február 24. 16:54
nehéz évek elé nézhetünk, komoly gondok lesznek még ebből
írmag
2022. február 24. 16:04
Csernobil előtt a feleknek tárgyalni kell, mert már akkor is túl sok volt a máig őszintén ki nem magyarázott kísérleti robbantás!
tuttle005
2022. február 24. 15:49
Nem értem, hogy ezt a fogyatékos Hitler pótlékot miért zavarja Ukrajna esetleges NATO tagsága. Ha elfoglalja, akkor is NATO szomszédjai lesznek :)
gyaloggos
2022. február 24. 15:48
SEMMI új a NAP alatt, eddig is ezek voltak a kérések orosz részről: A szóvivő szerint Moszkva akkor lesz hajlandó szóba állni Kijevvel, ha az ukrán vezetés kész megtárgyalni az orosz fél által felvetett kérdéseket, egyebek között az ország semleges státusát. Emlékeztetett rá: emellett még orosz követelés az is, hogy Ukrajnába ne telepítsenek fegyvereket. Mint mondta, tisztázni kell, hogy az ukrán vezetés kész-e erre és tárgyalni erről. Peszkov azt hangoztatta, hogy Moszkva nem törekszik területszerzésre Ukrajnában, ezért szerinte a "megszállás" kifejezés nem elfogadható a történtek leírásakor
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!