Klicsko tagadja, hogy azt mondta volna: Kijevet körbevették és képtelenség lenne evakuálni a lakosokat

2022. február 27. 19:42

Korábban arról jelentek meg hírek, hogy a kijevi polgármester szerint az oroszok körbezárták a várost.

2022. február 27. 19:42
null

Eredeti cikkünk:

Úgy tűnik, vasárnap estére körbezárta az orosz hadsereg Ukrajna négymilliós fővárosát, Kijevet.

Vitalij Volodimirovics Klicsko , az ukrán város polgármestere az AP hírügynökség megkeresésére közölte, hogy Kijevet bekerítették az orosz csapatok és a lakosság evakuálása nem lehetséges, mert minden kifelé vezető utat blokkolnak.

Humanitárius katasztrófa szélén állunk. Most még van áram, még van víz és van fűtés a házainkban. De az élelmiszerek és gyógyszerek szállításához megsemmisült az infrastruktúra” – magyarázta Klicsko a 24.hu szerint

Erősek vagyunk. Minden ukrán büszke a függetlenségére, büszke arra, hogy ukrán, és büszkék vagyunk rá, hogy saját országunk van” – tette hozzá az egykori sztárbokszoló.

Frissítés 21:35

Klicsko a Telegram-csatornáján, az Instagram-oldalán és a sajtósán keresztül is közölte, hogy nem igaz az, amit az Associated Press leírt: Kijev nincsen körbekerítve, és az emberek evakuálása sem lehetetlen. A polgármester szerint ezeket az információkat orosz oldalak terjesztik, és arra kért mindenkit, hogy ne higgyenek a hazugságoknak, és csak hivatalos forrásokban bízzanak.

Nyitókép: MTI/AP/Efrem Lukackij

Összesen 266 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Frutti
2022. február 28. 08:10
MI TÖRTÉNIK ÉS MIÉRT? Mindenekelőtt érdemes leszögeznünk, hogy az USA nem fészkelheti be magát Oroszország küszöbére. Hogy miért? A világ nagyhatalmi egyensúlyának megőrzése érdekében. Az emberiség érdekében. Az emberiség nem lehet kiszolgáltatott sem az USA, sem Oroszország hatalmi, sem gazdasági, sem ideológiai satöbbi, érdekeinek. Ukrajna nem lehet NATO tag, ez egyértelmű, mert borul minden. Elveszítjük a biztonságunkat. Az erőviszonyok megtartása alapvető érdekünk. Ki ne fogná fel, mekkora veszélyt jelentene például, az Ukrajna területén elhelyezett atomfegyver, főleg, mivel a "széljárás" is változik. Ennélfogva, tekitnve, hogy az unio is a militarizáció és USA befolyás alatt működik, az eu tagság is meggondolandó. Jó volna, ha az orosz-ukrán-.....és többek háborúja véget érne. Ez Európa és a világ érdeke. De ahhoz az kell, hogy a felek megállapodjanak, lehetőségeik szerint. Addig azonban nem lesz megállapodás, amíg fegyverszállítmányokkal tömködjük az ukránokat. ne tegyék! Hagyják, hogy véget érjen a háború, hagyják, hogy ne haljanak meg többen. Hagyják, hogy az emberiség biztonságban maradhasson. Hagyják, hogy megállapodhassanak. Más nézőpontból, azt gondolom Hágai Bírósági feladat lehetne arról értekezni, lehetséges-e a civil és kiskorú lakosságot háborúba, a tankok elé dobni, lelövetni, élő pajzsként használni. Aki fegyvereket szállít, annak ezt is tudnia kell, hogy fegyvereik nagy valószínűséggel civilek kezébe kerül. BÉKÉT AKARUNK! Aki békét akar, nem oszt fegyvert! Vagy másféle érdekekről van szó?
pipa89
2022. február 28. 07:44
Legyünk már észnél! Mexikóba telepíthetne Kína rakétarendszert vagy beléphetne a Kína-Oroszo. Szövetségbe büntetlenül??? Miért van az, hogy kevesen teszik fel a legkézenfekvőbb kérdéseket, mindenki azt a csontot rágja, amit az amerikai agitprop bedob? Biztosítani kell 1990-es keleti NATO-stopot, amit Gorbacsov kért, ellenkező esetben egy villanásos storno jön Moszkvából! Könnyen veri a nyálát az USA, mondhatnám könnyen veri a más f-val a csallánt, miközben egyetlen érdeke van: háború Európában! Ezzel meg tudja akadályozni, hogy a német gazdaság és az orosz energia fúzionáljon és összeálljon Kínával! Azaz az amerikaiak azon aknamunkáznak, hogy nehogy létrejöjjön az EURÁZSIAI GAZDASÁGI PIAC! Ugyanis akkor már nem tudna éket verni és az oszd meg és uralkodj mocskos politikát folytatni! Ez van, ez a napjaink valósága. Az USA célja: https://youtu.be/gGdcQMaLinE Az USA módszere: https://youtu.be/Em9hTxMcrZA
cutcopy
2022. február 28. 07:15
"ezeket az információkat orosz oldalak terjesztik" Szerintem nem orosz érdek egy ilyen érzékenyítő tudósítás a külvilág felé..
Krupp Skya
2022. február 28. 05:21
Ukrán Márky Zai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!