Kisgyermek született a kijevi metróban az ostrom alatt

2022. február 26. 19:40

Míg a felszínen a halál tombol, addig a föld alatt az élet győzedelmeskedett.

2022. február 26. 19:40
null

Az ukrán főváros folyamatos orosz támadás alatt áll, a civil lakosság az óvóhelyként szolgáló metróalagútban húzta meg magát. A beszámolók szerint a felszín alatt nem állt meg az élet, egy várandós ukrán nő szombaton életet adott gyermekének.

Míg a felszínen a halál tombol, addig a föld alatt az élet győzedelmeskedett.

Az online értesülések szerint az újszülött kislányt szülei Miának nevezték el. Azt egyelőre nem tudni, melyik metróállomáson jött világra a gyermek – számol be az UNIAN ukrán hírportál.

A hirado.hu arról is beszámolt, hogy a Telegram közösségi média felhasználói sok boldogságot kívántak a kislánynak az életéhez. „Miközben bombák hullanak az égből, addig kis ukránok születnek” – írta egy felhasználó.

Az újszülött kislányról készült fotót a Twitteren tekintheti meg.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dorset Naga
2022. február 27. 11:25
Hála Istennek nem egy Amerikában képzett mormon szülésznő volt ott akkor, mert a fényevést is preferálta volna. Nagyon szép történet, Isten sokáig éltessen.
illiberator
2022. február 27. 07:54
Honnan tudjuk, h ukrán volt a baba? Ukrajna sok nemzetiségű ország.
21 gramm
2022. február 26. 23:01
'44-45 telén nagyanyám is a front alatt szült a pincében, ahol egyedül volt a gyerekeivel. Apám volt a legidősebb, neki kellett segítenie amiben tudott. Nagyapám katona volt, azt sem tudták hol merre van, él-e, hal-e. Enniük sem volt, és fáztak. A gyermek 6 napot élt. Nem sokkal később ott a pincében még egy kisgyermeke halt meg, egy 1,5 éves. Apám temette el őket éjjel a temetőben mert nappal mindig lőttek, úgy emlékezett vissza, hogy olyan fagyos volt minden, hogy szinte egész éjszaka ásta, kaparta a földet, hogy a kicsiket lefektesse. 13 éves volt. A nehéz idők kemény embereket teremnek... ennek az ukrán asszonynak is erősnek kellett lenni. Remélem, nem volt hiába az erőfeszítése, és fel tudja majd nevelni, békében.
Teréz A Piréz
2022. február 26. 20:27
Éljél, kicsi lány!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!