NATO-főtitkár: Oroszország teljes körű támadást tervez Ukrajna ellen

2022. február 22. 17:40

Jens Stoltenberg szerint az Ukrajna határain kialakult feszültség generációk óta a legkomolyabb konfliktus.

2022. február 22. 17:40
null

Oroszország továbbra is teljes körű támadást tervez Ukrajna ellen, az orosz fellépések aláássák Ukrajna önállóságát, területi egységét és az európai biztonságot – jelentette ki a NATO főtitkára Brüsszelben, a NATO-Ukrajna Bizottság rendkívüli ülését követően kedden.

Jens Stoltenberg a sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: az Ukrajna határain belül és körül kialakult feszültség generációk óta a legkomolyabb konfliktus. 

A NATO arra kéri Ukrajnát, ne válaszoljon egyetlen ismétlődő orosz agresszióra sem,

Oroszországot pedig arra emlékezteti, hogy sosem késő lemondani egy esetleges támadás megindításáról, továbbá arra kéri Moszkvát, válassza a diplomácia útjait a konfliktus megoldására. „Továbbra is mindent megteszünk, hogy megvédjük a szövetséget bármifajta agresszióval szemben” – hangsúlyozta a főtitkár.

(MTI)

Fotó: Francisco Seco / POOL / AFP

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fila2020
2022. február 23. 08:29
Oroszország nem tehet mást, nem várhatja meg, hogy az amerikai fegyverek teszt pályájává váljon Ukrajna.
olajfa1
2022. február 22. 20:01
Sajnos ilyenkor az ENSZ sem meg a többi "békéltető testület" CSENDBEN VAN, ÉS NEM TILTAKOZIK!!!
confitür
2022. február 22. 19:39
Nato Főtitkár : Oroszország teljes körű támadás tervez Ukrajna ellen. Tévedés, vagy hazugság. Az Amerikai Egyesült Államok teljes körű támadást tervez a Nato felhasználásával Oroszország ellen. Ez meg az igazság.
Aerion
2022. február 22. 19:38
Amennyiben ez igaz lenne, az aberráltak unijójának vége lenne. Merthogy ez világháborút jelent. Ma Oroszország megtámadja (a baromok szerint) Ukrajnát, holnap Oroszországot megtámadja a NATO és az USA, holnapután pedig a NATO-t és az usákokat Kína, India, Irán és még számos egyéb ország. A hét végére egy egészen új világ lesz. Azt mondjuk kétlem, hogy ebben akár egyetlenegy antiFASZista, elembétékús, béelemes és egyéb emberiségellenes bűnöző életben lesz. Úgyhogy hajrá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!