HVG: Annyian jelentkeznek Kijevben önkéntesnek, hogy kifogytak a felszerelésből

2022. február 25. 18:33

A lap helyszíni tudósítójának elmondták, hogy sárga, fényvisszaverő szalaggal látják el az önkénteseket, hogy megismerjék őket.

2022. február 25. 18:33
null

Annyian jelentkeznek önkéntesnek Kijevben, hogy már nincs elegendő ruha és felszerelés – minderről ukrán rendőrök és katonák beszéltek a hvg.hu helyszíni tudósítójának, Bihari Ádámnak péntek délután. Azt is elmondták, hogy sárga, fényvisszaverő szalaggal látják el az önkénteseket, hogy megismerjék őket. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön késő este rendelte el az általános mozgósítást Ukrajnában.

Nyitókép: Sebesült ukrán katona ül a földön Kijevben 2022. február 25-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségei, így a főváros ellen is hadműveletet folytatnak, és támadást indítottak a Moszkva-barát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A felek halálos áldozatokról és sebesültekről is beszámoltak. A nemzetközi közösség sorra jelent be büntetőintézkedéseket Moszkva ellen.MTI/AP/Emilio Morenatti

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
begmann1
2022. február 26. 19:54
Volt egy TÜZÉP a közelünkben, akkor még lovaskocsival hordták a szenet. Azok a kocsisok nem trágárkodtak ennyit, mint a mi tanárunk.
optimiska
2022. február 26. 12:26
Elfogyott a fényvisszaverő szalag. Ezért fognak veszíteni. Az biztos hogy nem készültek fel a háborúra a bölcs vezetők. Az (HVG) álpropaganda fontosabb.
Kala pál
2022. február 26. 07:34
Van fegyver, van bátorság! Lehet menni fosztogatni a szét lőtt, elhagyott lakásokat. Van mivel védekezni a konkurens fosztogatóktól, a hatóságtól!
Phm045
2022. február 26. 01:05
Civilek ilyetén felfegyverzése....ilyet utoljára Hitler csinált. Egy karabéllyal, vagy paczefausttal útcára kűldte a civil lakosságot berlin ostroma alatt. Az eredményt ismerjük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!