Guardian: Az oroszok halállistát készítettek, melynek élén az ukrán elnök áll

2022. február 25. 21:51

A britek szerint az oroszok akár Zelenszkij megölése révén, de mindenképp megbuktatnák az ukrán kormányt – értesült a The Guardian.

2022. február 25. 21:51
null

Vlagyimir Putyin elnök pénteki beszédében az orosz elnök „drogos neonáci bandának” nevezte az ukrán kormányt, illetve azzal vádolta a „banderistákat” és „neonácikat” – azaz Zelenszkij kormányát –, hogy „a nehézfegyverzet városokba telepítésével az ukrán hadseregben szolgálók gyermekeit és feleségeit, valamint az öregeket használják emberi pajzsként”.

Putyin felszólította az ukrán haderő tagjait, hogy puccsolják meg Zelenszkij elnököt.

„Ez a vitriol, amit az ukrán vezetés felé árasztanak, már olyan erős, hogy igen, számíthatunk rá, hogy [az ukrán kormánytagok] célponttá válhatnak, ha az oroszok behatolnak a városba” – mondta a Guardiannak egy neve elhallgatását kérő tisztviselő

Az amerikai, és brit hírszerzés már a háború előtt arra figyelmeztetett, hogy az oroszok halállistákat készítettek azokról, akikkel az ország megszállása után végezni akarnak. 

A brit kormány Vlagyimir Putyin orosz elnök és Szergej Lavrov külügyminiszter elleni célzott szankciók „azonnali” érvényesítésére készül az Ukrajna elleni orosz támadásra válaszul – közölte pénteken a NATO-társállamok vezetőivel Boris Johnson brit miniszterelnök.

A Downing Street tájékoztatása szerint Johnson a szövetség pénteki virtuális csúcsértekezletének résztvevőihez szólva úgy fogalmazott, hogy Ukrajnában katasztrofális helyzet kezd kibontakozni, és Putyinnak a hidegháború után kialakult rend felforgatását célzó „revansista” törekvései vannak.    

és az ukrajnai hadművelet nyomán kialakult helyzet valójában euro-atlanti válság, amely globális következményekkel jár. A londoni miniszterelnöki hivatal beszámolója szerint Johnson arra kérte a többi NATO-vezetőt, hogy haladéktalanul tegyen intézkedéseket Oroszország kizárására a SWIFT nemzetközi bankközi kommunikációs és tranzakciós hálózatból. A brit kormányfő szerint Putyint és rendszerét ez az intézkedés érintené a lehető legfájdalmasabb módon.    

 

 

Boris Johnson elmondta a NATO-vezetőknek, hogy London az eddig bejelentett büntetőintézkedéseken túl hamarosan

személyre szóló szankciókat foganatosít Vlagyimir Putyin és külügyminisztere, Szergej Lavrov ellen.    

A Downing Street egyelőre nem részletezte e szankciók mibenlétét. A miniszterelnöki hivatal szóvivője szerint Johnson a megbeszélésen kifejtette: a világnak el kell érnie, hogy Putyin agresszív fellépése kudarccal végződjék. A brit kormányfő szerint az orosz agresszió után nem lehetséges a kapcsolatok normalizálása Oroszországgal. Johnson hangsúlyozta, hogy Európa jövőbeni biztonságának fenntartásában a NATO-nak kell betöltenie az elsődleges szerepet.

(The Guardian, MTI)

Fotó: FACEBOOK / @Volodymyr Zelensky / AFP

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ildikó99
2022. február 26. 12:56
Szerintem is a nyugat lenézte az oroszokat gondolták bármit megtehet vele csak egy benzinkút
falcatus
2022. február 26. 11:53
jó célzás! Tony Blair már 10 nappal Irak lerohanása előtt tisztában volt vele, hogy nem voltak Iraknak vegyi fegyverei https://index.hu/kulfold/2009/11/26/blair_tiz_nappal_a_haboru_elott_tudta_hogy_iraknak_nincsenek_vegyi_toltetei/
zakar zoltán béla
2022. február 26. 10:17
a gvárgyionov listát készített a blm által megölt ártatlanokról...
Fila2020
2022. február 26. 09:34
Irakban vegyi fegyverek voltak, az oroszok meg Budapestet lövik, és sorolhatnám.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!