Már Csernobilnál folynak a harcok

2022. február 24. 16:41

A legfrissebb délutáni hírek szerint Belarusz irányából orosz csapatok hatoltak be Csernobil területére.

2022. február 24. 16:41
null

Az ukrán belügyminisztérium egyik tanácsadója a Reutersnek elmondta, Belarusz irányából orosz csapatok hatoltak be Csernobil területére. Az ukrán erők számítottak erre, néhány nappal ezelőtt Pripjaty szellemvárosában gyakorlatoztak.

Ezt az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij  is megerősítette a Twitteren. Az elnök szerint ez már egész Európa elleni támadásnak minősül. „A katonáink életüket adják azért, hogy ne ismétlődjön meg az 1986-os tragédia” – írta a közösségi oldalon.

Nyitókép:Sérült radarrendszerek és egyéb berendezések egy ukrán katonai létesítményben a délkelet-ukrajnai Mariupol városban 2022. február 24-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök hajnalban katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségeiben is támadtak katonai célpontokat, és támadást indítottak az oroszbarát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A nyugati világ elítélte az orosz hadműveletet, és súlyos szankciókat helyezett kilátásba Moszkva ellen.MTI/AP/Szergej Gric 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szerencse
2022. február 24. 18:52
A déli határon levő migránsok még megvannak? Vagy visszafordultak a hazájuk felé? Úgy tűnik nem nagyon lesz nekik ezentúl itten Európában keresnivalójuk.
tetx
2022. február 24. 18:15
"Az elnök szerint ez már egész Európa elleni támadásnak minősül. " - hát persze hogy annak mókamiki
Gyzoltan
2022. február 24. 18:10
"Nyitókép:Sérült radarrendszerek és egyéb berendezések egy ukrán katonai létesítményben a délkelet-ukrajnai Mariupol városban 2022. február 24-én." A kép előterében egy "Dzsigit", alacsonyan repülő célok felderitésére szolgáló lokátor látható, mögötte egy "PRV" magasságmérő lokátor, mely jó esetben, "elkapja" a műholdakat is...
Dicsértessék
2022. február 24. 18:05
Teljesen értelmetlen azt a zónát védeni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!