Brit védelmi miniszter: Putyinnak nem áll szándékában nukleáris fegyverek bevetése

2022. február 28. 11:43

Ben Wallace szerint problémák vannak az orosz offenzívával, ezért fenyegetőzik az orosz elnök.

2022. február 28. 11:43
null

Vlagyimir Putyin orosz elnök figyelemelterelésként szólt arról, hogy „különleges készültséget” rendelt el az orosz elrettentő erőknél, mert kijelentéséhez nem kapcsolható semmiféle tényleges, konkrét intézkedés – jelentette ki hétfőn Ben Wallace brit védelmi miniszter.

Putyin előző nap jelentette be, hogy a Nyugat Oroszországgal szembeni „barátságtalan lépései” miatt különleges készültségi állapotot rendelt el az elrettentő erők parancsnokságánál.

Ben Wallace a The Times és a The Sunday Times című brit lapokat gondozó kiadóvállalat rádióállomásának – Times Radio – nyilatkozva hétfőn azt mondta: Putyin kijelentése nagyszabású figyelemelterelési kísérlet az ukrajnai orosz hadműveletek problémáiról, és a brit hadvezetés helyzetértékelése szerint az orosz elnöknek nincs szándékában nukleáris fegyverek bevetése.

(MTI)

Nyitókép: ANATOLII STEPANOV / AFP

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tetx
2022. február 28. 14:30
egy utólagos "bocsi, tévedtünk" azt hiszem kevés lesz.
triumphator
2022. február 28. 12:51
Ukrajnát sem fogja megtámadni.
Isten jobb keze
2022. február 28. 12:41
Ismétlem önmagam amikor azt mondom hogy Putyint egyszerűen, és gondolkodás nélkűl agyon kell lőni! Egyre jobban látni hogy elment az esze, inkább vesszen ő, mint esetleg több ezer civil a bombái miatt!
h040183
2022. február 28. 12:23
Nagyon érdekes, hogy a felocsúdásból mindenki más következtetéseket von le!! A konzervatívok, akik nem hiték volna, hogy ez lesz, óvatosabban jósólnak, és lelki szemeikkel látták putyin ujján karikán forgatva az indítókulcsokat. A liberálisok, akik rémeket láttak és lemészárolt civilek ezreit deliriálták, most valahogy rózsaszín felhőben vannak, felvillanyozódtak, és felbátorodtak. Vajon melyik megközelítés visz közelebb egy nukleáris háborúhoz?!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!