Amerikai hírszerzés: Az orosz csapatok megkapták a parancsot Ukrajna lerohanására

2022. február 20. 20:20

Az ukrán elnök szerint azonnali tűzszünetet kell kihirdetni.

2022. február 20. 20:20
null

A CBS News beszámolója alapján a 24.hu azt írja: az Egyesült Államok hírszerzése arról értesült, hogy az orosz csapatok megkapták a parancsot, hogy kezdjék meg Ukrajna invázióját.

A portálon felidézik, hogy Ukrajna és Oroszország között hetek óta pattanásig feszült a helyzet, annak ellenére, hogy az orosz fél folyamatosan azt kommunikálja, hogy nem akarnak háborút és a békés megoldást sürgetik. A hírszerzés viszont most úgy értesült, hogy 

Vlagyimir Putyin meghozta a végső döntést, így a támadás napokon belül megindulhat.

Zelenszkij „provokációs” tüzérségi támadásokról beszél

Az MTI közben arról ír, hogy az ukrán elnök szerint azonnali tűzszünetet kell kihirdetni. Volodimir Zelenszkij  a háromoldalú, Kijev, Moszkva és az EBESZ képviselőiből álló minszki összekötő csoport minél előbbi összehívását sürgette vasárnap Emmanuel Macron francia államfővel folytatott telefonbeszélgetésében.

Az ukrán elnök mintegy félórát beszélt telefonon francia hivatali partnerével, akit tájékoztatott a jelenlegi biztonsági helyzetről és a Donyec-medencében az ukrán oldal ellen végrehajtott újabb „provokációs” tüzérségi támadásokról.

„Kiállunk a békefolyamat mellett. Egyetértettünk abban, hogy mihamarabb össze kell hívni (a Kijev, Moszkva és az EBESZ képviselőiből álló) összekötő csoportot, és azonnali tűzszünetet kell kihirdetni” – közölte Zelenszkij a Twitteren.

Az ukrán hadműveleti parancsnokság vasárnap reggeli jelentése szerint az elmúlt napban az orosz megszálló erők 136-szor sértették meg a tűzszünetet a Donyec-medencei frontvonal mentén, ebből 116 alkalommal a minszki megállapodásokban tiltott nehézfegyverek bevetésével. Éjféltől vasárnap délelőtt 11 óráig húsz tűzszünetsértést jegyeztek fel az ukrán erők. Szombaton két ukrán katona meghalt, négy megsebesült, vasárnap pedig a legfrissebb értesülések szerint egy ukrán katona szenvedett repeszsérüléseket.

Fotó: Maksim Blinov / Sputnik / Sputnik via AFP 

Összesen 209 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realman
2022. február 22. 14:10
Miert tenném? Talán én csináltam hülyét magamból? Bevonultak a ruszkik vagy nem vonultak be?
realman
2022. február 21. 23:31
Nem tudom a ruszkikhoz bekötött nyavalyás szarkeverőkön vannak-e itt valódi kommentelők akik nagy arccal lefitymálták a fasiszta orosz hadigépezet támadó szándékára utaló USA kijelentéseket de a fejlemények fényében talan kapják be a saját faszukat és a továbbiakban legfeljebb a falunapi zsákbafutó verseny eredményét kommentálják.. sok ostoba szolgalelkű selejt.
airmax
2022. február 21. 10:51
Ezt az amerikai hírszerzés onnan tudja, hogy a "postán elfogtak egy levelet" amelyikben Putyin kiadja a támadásra a parancsot... :) :) :) :) És mivel az oroszok olyan buta tulkok ebben a levélben mellékletben megküldtek egy "halállistát" is, hogy kiket fognak megkínozni és kivégezni.... :) :) :) Basszki.... Na ezt lyól elkefélték az oroszok, mert a cia-t nem lehet átnyomni, és köztudásúlag az IGAZSÁGOT azonnal nyilvánosságra hozza...
csabi57
2022. február 21. 08:43
Szerintem az Oroszok megvárják, hogy a Yenkik belehecceljék az Ukránokat egy támadásba, akkor beengedik valameddig Őket, utána megindulnak és jönnek Záhonyig
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!