A luhanszki szakadárok átkeltek a Donyec folyón

2022. február 24. 13:05

A donyecki szakadárok szerint ugyanis az ukrán biztonsági szolgálat mindkét létesítményben nagyobb robbantásokat tervez.    

2022. február 24. 13:05
null

 Az önhatalmúlag kikiáltott „luhanszki népköztársaság” népi milíciájának egységei átkeltek a Donyec folyónak azon a szakaszán, amely az ukrán központi erőktől elválasztó vonalon halad – közölte Ivan Filiponenko, a luhanszki „védelmi minisztérium” szóvivője csütörtökön.

A Rosszija-24 televízióban Filiponenko kijelentette: „Az ellenség tüzelőpontjait módszeresen megsemmisítik. Erőik már a Donyec folyó túlsó partján vannak.” Ezzel egy időben Gyenyisz Pusilin, az Oroszország által a héten elismert másik délkelet-ukrajnai szakadár térség vezetője arra kérte az ukrajnai Mariupol kohászati üzemeinek dolgozóit, ne hagyják, hogy a gyárakat aláaknázzák. Az Iljics és az Azovstal acélgyár dolgozóihoz fordulva felszólította őket, akadályozzák meg, hogy az ukrán biztonsági erők megsemmisítsék ezeket a létesítményeket. A „donyecki népköztársaság” rendelkezésére álló információk szerint ugyanis az ukrán biztonsági szolgálat mindkét létesítményben nagyobb robbantásokat tervez.    

Minden lehetséges lépést meg kell tenni, hogy megakadályozzuk infrastruktúrák pusztulását. Felszólítottam az Iljics és az Azovstal minden dolgozóját, hogy tegyenek lépéseket, használják a rendelkezésre álló eszközöket, hogy megakadályozzák az ukrán biztonsági szolgálat tervének megvalósulását, hogy felrobbantsák ezeket a vállalatokat” – mondta az elnök a Rosszija 1 orosz állami televízióban. A szakadár vezető szólt arról is, hogy a harcoknak vannak sebesültjei és halálos áldozatai a milicisták és a civilek soraiban.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Ukrajna olaszországi nagykövetsége

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magnólia
2022. február 24. 14:53
Hol a pózna vége? Hol álltok meg?
qwrtzq
2022. február 24. 14:38
az USA szándékosan provokálta az oroszokat be kellett volna tartatni a minszki megállapodást
mokány
2022. február 24. 13:51
Mi az , hogy " Népköztársaság " . Akkor most kell Lenin , vagy nem kell Lenin ? Eddig a kakukkos órában is csak az volt.
békalepcse
2022. február 24. 13:41
A háború ezen szakaszát úgy nevezik tisztogatás. Nagyon remélem egyetlen ukrán nácit sem hagynak életben. Nagy hiba lenne!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!