Vitalij Klicsko szerint Németország akár párnákat is küldhetne Ukrajnának segítségül

2022. január 27. 13:34

Kijev polgármestere ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy Németország 5000 katonai sisakot küld Ukrajnának.

2022. január 27. 13:34
null

Németország 5000 katonai sisak formájában kíván segíteni Ukrajnának a „lehetséges” orosz invázió ellen – közölte Christine Lambrecht német védelmi miniszter szerdán. Vitalij Klicsko korábbi világbajnok bokszoló, jelenleg Kijev polgármestere a következőképp kommentálta a német kormány gesztusát:

Miféle segítséget fognak ezután küldeni? Párnákat?”

„Szóhoz sem jutok a német kormány viselkedése miatt. A védelmi minisztériumnak láthatóan nem tűnt fel, hogy tökéletesen felszerelt orosz erőkkel állunk szemben, és Oroszország bármikor inváziót indíthat Ukrajna ellen” idézi a polgármestert a Reuters.

Andrij Melnyk, Ukrajna berlini nagykövete szerint ez a szimbolikus gesztus üdvözlendő, de nem túl nagy segítség, mivel hazájának inkább védelmi fegyverekre van szüksége, nem elsősorban sisakokra – amelyekről nem tudni, hogy Németország adományozta őket, vagy Ukrajnának ki kell fizetnie a katonai felszerelést.

Nyitókép: STR / NurPhoto / AFP

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. január 28. 11:12
Ez nem elég művelt. A Híd túl messze van Ott volt, azt hiszem, hogy a ledobott segélyszállítmányban katonai sapkák voltak. És a bátor angol katona meg is halt, mikor érte ment. És pontosan, újra leforgatva. Csak most német sapka. Ez tényleg teljesen gáz. Ez az ukrán, humorista. És mégsem érti a viccet. Meg egyébként, annak aki fejjel rohan a falnak, annak jó a sisak.
VeJoLa
2022. január 28. 10:15
Nem jó az, ha komédiások és pankrátorok kerülnek egy ilyen nagy országban vezető pozíciókba! Egy népszerű színész vagy bokszoló nem feltétlenül lesz jó politikus is! Talán tényleg jobb lett volna, ha Németország pihe-puha párnát küld, nem hadi sisakot, azt üzenve ezzel is, hogy relax, nix ugri-bugri, pláne nem usa füttyögésre! Nem akarunk megint háborút Európában!
hidegfehérmintaled
2022. január 27. 23:37
Klicskó! Ne szarakodj a németekkel.....egy jól irányzott balhorog.
kizökkentidő
2022. január 27. 22:40
A németek helyében 5000 bilit küldtem volna, mert ha mégis támadnának az oroszok, akkor az ukránoknak szükségük lenne rá, bár ha jobban belegondolok a sisakot is lehet ilyen célra használni szükség esetén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!