Koronavírusos lett Justin Trudeau

2022. január 31. 18:15

Justin Trudeau hétfőn számolt be pozitív teszteredményéről a Twitteren. Közölte, hogy jól érzi magát és távmunkával látja el hivatali teendőit.

2022. január 31. 18:15
null

Megfertőződött koronavírussal Justin Trudeau kanadai miniszterelnök és Gerhard Schröder volt német kancellár, valamint felesége, So-yeon Schröder-Kim. Justin Trudeau hétfőn számolt be pozitív teszteredményéről a Twitteren. Közölte, hogy jól érzi magát és távmunkával látja el hivatali teendőit. A kanadai kormányfő óvintézkedésként már a múlt héten karanténba vonult, mert egyik gyereke elkapta a vírust.    

Jól érzem magam, a héten  távmunkában dolgozom, követve a közegészségügyi előírásokat” – írta mikroblogján a miniszterelnök, aki így nem jelenhet meg személyesen a kanadai parlament téli szünetet követő első ülésén hétfőn. Az ülést online tervezi nyomon követni.    

Az 50 éves politikus nem első alkalommal kényszerül karanténba. A járvány kitörésének kezdetén, 2020 márciusában két hétre kellett karanténba vonulnia, mert feleségnek, Sophie Trudeau-nak pozitív lett a vírustesztje.    

Az utóbbi hónapokban több kanadai miniszter is megfertőződött koronavírussal, köztük volt Melanie Joly külügyi tárcavezető is.    

Gerhardt Schröder és neje is megfertőződtek a vírussal

Hétfőn derült ki, hogy Gerhard Schröder volt német kancellár és felesége is megfertőződött. Ezt So-yeon Schröder-Kim jelentette be az Instagram-oldalán.    

A tájékoztatás szerint egyelőre nincsenek komolyabb panaszaik.

„Sajnos megfertőződtünk. Nincsenek komoly tüneteink, talán azért, mert mindketten felvettük az emlékeztető oltást is” – írta Schröder felesége a közösségi oldalon.    

Kim So-yeon és Gerhard Schröder 2018-ban házasodott össze.    

A most 77 éves Gerhard Schröder 1998 októbere és 2005 novembere között töltötte be a német kancellár tisztségét. A szociáldemokrata politikus politikai karrierje végével az orosz Gazprom gáz- és a szintén orosz Rosznyefty olajipari állami óriásvállalatnál kapott állást, illetve 2017-ben átvette az Északi Áramlat gázvezeték-konzorcium felügyelőbizottsága elnöki posztját.

(MTI)

Fotó: BLAIR GABLE / AFP

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
poverello 1226
2022. február 01. 15:03
Kórisme: Covidus Camionis...
VeJoLa
2022. február 01. 11:10
Pedig Justin biztos már ötödik Pfzerét is megkapta, mert az már biztos tényleg használ. Remélem, tényleg használ neki, és belátja, hogy fel kell hagynia az értelmetlen és haszontalan vakcinaterrorral.
MaBaker
2022. február 01. 09:47
A kamionos szervezők tegnap lenyilatkozták, hogy 2-4 évnyi Ottawában tartózkodásra elegendő adomány gyűlt nekik össze. Sokáig lesz covidos a TURDeau... Másik oldalról meg az is igaz, hogy szándékosan választották ezt a zimankós időpontot a kamionos kötelező oltások bevezetésére. De ha a hosszú kanadai tél sem töri meg a tiltakozást, akkor semmi sem fogja.
Andilla
2022. február 01. 08:15
Mandi, ezt ti beveszitek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!