Észak-Korea rohamléptekben fejleszti hadseregét

2022. január 12. 08:42

Kedden hiperszonikus rakétát teszteltek, amelynek fellövésén jelen volt Kim Dzsong Un is.

2022. január 12. 08:42
null

A KCNA észak-koreai állami hírügynökség szerdán megerősítette a Phenjan legutóbbi, hiperszonikus rakétával végrehajtott kísérletéről szóló hírt, a bejelentés szerint a keddi fellövésen jelen volt Kim Dzsong Un észak-koreai vezető is.

A hiperszonikus rakétákat gyakran forradalmi újításként emlegetik, mert viszonylag alacsony magasságban repülnek, és a hangsebesség ötszörösét képesek elérni,

azaz óránként nagyjából 6200 kilométert tudnak megtenni. Elfogásuk éppen ezért igen nehéz a légvédelmi rendszerek számára. 

Jelentős modernizálás a hadseregben

Elemzők a héten arra figyelmeztettek, hogy a legújabb rakétakísérletek arra utalnak, hogy Észak-Korea rohamléptekben igyekszik modernizálni hadseregét.

Az Egyesült Államok arra figyelmeztette Észak-Koreát, hagyjon fel a provokációval

és kezdjen tárgyalásokba a nukleáris programjáról. Az Európai Unió külügyi szolgálata (EKSZ) szóvivője útján közzétett közleményében szintén arra szólította fel Észak-Koreát, hogy tegyen eleget az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatai szerinti kötelezettségeinek, és tartózkodjon minden olyan intézkedéstől, amely aláássa a diplomácia és a párbeszéd folytatását célzó törekvéseket.

(MTI)   

Fotó: MTI/EPA/KCNA

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2022. január 12. 14:59
Az. Tisztára NER-es környék. Rühellem is őket!
Gyzoltan
2022. január 12. 13:44
Kísérteties a párhuzam Észak-Korea és Izrael között; járják a saját útjukat, s fütyülnek a világra... Megtehetik, a jelentős atomerő birtokában...
Teringettét
2022. január 12. 11:03
Nem bír a pitsájával a kettéfésült szar. Az nem baj, hogy a népe évtizedek óta nélkülöz és szenved. Csak muníció legyen, amire nyugodtan tudja csattogtatni a fitymáját. Köpedék egy ember.
Locomotive
2022. január 12. 09:39
Éhező katonákkal nehéz lesz hadsereget fejleszteni :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!