Tanárai miatt lett transznemű a lánya, perli a tankerületet egy anya Kaliforniában

2022. január 28. 14:47

Jessica Konen támogatta volna lányát, de aztán eljutott hozzá egy hangfelvétel...

2022. január 28. 14:47
null

Egy kaliforniai anya egyenesen „ragadozónak” és „gusztustalannak” nevezte a lánya tanárait, akiket a tankerülettel együtt be is perelt. A fenti kép és a törénet főszereplője, Jessica Konen azt állítja, hogy két tanár „agymosást végzett” a tizenéves lányán, aki emiatt egy ideig fiúként tekintett magára – írja a 24.hu a New York Postra hivatkozva.

Hangfelvétel miatt perel

A nő január közepén nyújtotta be a keresetet Lori Caldiera és Kelly Baraki tanárok, valamint a Spreckels Union School District ellen azt kifogásolva, hogy a kaliforniai iskolákban a gyerekek a szüleik beleegyezése nélkül is megbeszélhetik a tanáraikkal, hogy fiú helyett lányként vagy lány helyett fiúként kezeljék őket.

Szerinte a két, fent megnevezett tanár aktívan kereste azokat a diákokat, akikről úgy gondolták, hogy küzdenek a nemi identitásukkal, és meghívták őket az iskola Egyenlőség Klubjába. A kereset így fogalmaz a klubbal kapcsolatban:

Az Egyenlőség Klub találkozóin Caldiera és Baraki tanárnők az LMBT+ identitásokról, például a homoszexualitásról, a biszexualitásról, a transzneműségről, a nemi hovatartozásról és hasonlókról beszéltek, valamint arról, hogyan fejezzék ki ezeket az identitásokat (…). Ms. Caldiera és Ms. Baraki azt javasolta a diákoknak, kutassanak egy adott témában, majd ezt követően megbeszéléseket folytatattak a diákokkal a kutatásaikról. Néha Ms. Caldiera és Ms. Baraki olyan LMBT+ identitásokat mutatott be és erőltetett a diákokra, amelyeknek a diákok ellenálltak.”

Az anya érzelmi sérelem okozása, gondatlanság, polgári összeesküvés, valamint a lánya nevelésének irányításához való szövetségi és alkotmányos jogainak megsértése miatt perel, mivel

szerinte a tanárok „manipulációja” miatt hitte azt korábban a tizenéves lánya, hogy transznemű.

A lányomat szeretem, és megérdemli az igazságszolgáltatást” – jelentette ki Konen a Fox Newsnak adott interjújában. Itt arról beszélt, hogy gusztustalannak tartja a tanárok viselkedését, mert anyaként őt illetné meg a jog, hogy nevelje a lányát, de szerinte ezt a jogot elvették tőle.

A tanárok találkoztak Konennel és a gyerekkel, hogy megbeszéljék a diák nemi identitását. Az anya úgy nyilatkozott, ő megpróbálta támogatni a lányát, és engedélyt adott az iskolának, hogy a gyerek fiú nevet használjon. Amikor azonban eljutott hozzá egy hangfelvétel, úgy döntött, perre viszi az ügyet.

Szülők tudta nélkül

A kérdéses hangfelvétel a Kaliforniai Tanárok Szövetségének LMBTQ+ konferenciájáról szivárgott ki. Ezen a két tanár arról beszéltek, hogy a szülők tudta nélkül, vesznek részt a gyerekek a klub találkozóin.

Amikor a virtuális tanulást végeztük – teljesen megfigyeltük, hogy mit csinálnak a Google-on, amikor nem az iskolai munkát végezték” – mondta Baraki a felvételen az Associated Press szerint, majd így folytatta:

Az egyikük a Transzneműek láthatósági napja kifejezésre guglizott rá, mi meg: »Nézd meg!. Meg fogjuk hívni azt a gyereket, amikor visszamegyünk az iskolába.«

A Konen asszony által benyújtott keresetet az igazságszolgáltatási rendszerben megfelelő módon fogják kezelni (…). Jelenleg felülvizsgáljuk és frissítjük a diákklubokra vonatkozó szabályzatainkat és eljárásainkat, és amint lehetséges, ezeket a tervezeteket az oktatási tanács elé terjesztjük” – mondta Eric Tarallo, a Spreckels Union Elementary School District szuperintendánsa. Hozzátette, hogy az idézeteket kiragadták a szövegkörnyezetből, és

a zaklatási megjegyzés csak vicc volt.

A cikkből kiderült: A két tanárt adminisztratív szabadságra küldték még novemberben, és a vizsgálat befejezéséig szabadságon is maradnak.

Bírálat a kaliforniai tanároktól

A Center for American Liberty (Központ az Amerikai Szabadságért) nevű csoport támogatja Konent a perben, ezért bírálatot is kaptak a Kaliforniai Tanárok Szövetségének tisztviselőitől.

Aggódunk a jelenlegi politikai légkör miatt, amelyben külső politikai erők káoszt és félretájékoztatást szítanak, és saját politikai haszonszerzésük érdekében igyekeznek megosztani a szülőket, a pedagógusokat és az iskolai közösségeket, ami ebben a panaszban is nyilvánvaló (…). A Center for American Liberty a saját politikai napirendjének peres úton való érvényesítésével foglalkozik, és már több pert is indított különböző iskolai körzetek és közösségek ellen” – mondta Lisa Gardiner, a tanárszövetség szóvivője.

Harmeet K. Dhillon – a felperes jogi képviselője, egyben a  Center for American Liberty alapítója – elmondta:  

a gyerek újra lányként azonosítja magát, mióta kerüli a tanárokat, akik „kimosták az agyát”.

Jessica nagyon támogatja, bármi is legyen a lánya, és bárhogy is dönt” – mondta Dhillon.

Nyitóképünk illusztráció. Forrás: You Tube

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zseblámpa
2022. január 30. 23:56
Az az érzésem, hogy a jogi úttal itt már nem nagyon lehet eredményt elérni. A megoldást az hozná, ha szülők elővennék a baseball ütőt és elkezdenék megfelelően használni.
nyugalom
2022. január 29. 15:01
Na, kedves magyar szülők, erre lehet szamitani!
Chris75
2022. január 29. 11:08
„Amikor a virtuális tanulást végeztük – teljesen megfigyeltük, hogy mit csinálnak a Google-on, amikor nem az iskolai munkát végezték” Jól értem? Monitorozták a gyerekek internetes aktivitását és ezt használták fel? Nem törvényellenes az ilyesmi? Mert az hogy egy iskolai gépen esetleg ellenőrzik hogy mit csinál a gyerek, az még rendben is van, viszont az már nagyon nem OK, hogy az így megszerzett bizalmas információkat fel is használják...
quimby
2022. január 29. 10:18
"a gyerek újra lányként azonosítja magát, mióta kerüli a tanárokat, akik „kimosták az agyát”." Én az ilyen tanárokban szeretem megforgatni a kést miután leszúrom őket? Kerülni őket? Szinte élvezném nyilvános megalázásukat és faggatásukat. Ezek sátánisták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!