Az Európa Tanács emberi jogi biztosa szerint a gyermekvédelmi népszavazás „gyűlöletet kelt”

2022. január 13. 12:54

„A magyar kormánynak fel kell hagynia az LMBTQ-személyek emberi jogainak instrumentalizálásával és csorbításával” – írta Dunja Mijatovic.

2022. január 13. 12:54
null

„A magyar kormány azon döntése, hogy népszavazást tart arról, hogy a gyermekek milyen módon juthatnak hozzá információhoz a szexuális irányultságokról és gender identitásokról, mélységesen sajnálatos, mert ezzel az LMBTQ-személyek emberi jogait instrumentalizálja és csorbítja” – írta nyilatkozatában Dunja Mijatovic.

Mijatovic kiábrándítónak tartja, hogy a magyar parlament 2021 júniusában a nemzetközi tiltakozás ellenére elfogadta a gyermekvédelmi törvényt, amely korlátozza az oktatás és a véleménynyilvánítás szabadságát.

„Aggódom amiatt, hogy a népszavazás erősíteni fogja a sztereotípiákat és az előítéleteket az LMBTQ-személyekkel szemben, illetve komoly negatív hatással lesz a jogaikra és a biztonságukra azáltal, hogy félrevezető kérdéseket tesz fel, így összességében gyűlöletet kelt” – írta nyilatkozatában az emberi jogi biztos.

Hozzátette: az a feltételezés, hogy az átfogó szexuális nevelés káros a gyermekek fejlődésére, egyszerűen hamis.

Ellenkezőleg, mindez elengedhetetlen a gyermekek elleni szexuális visszaélések megelőzése érdekében, és elősegíti a biztonságos és befogadó társadalmak létrejöttét. Mijatovic arra is felhívta a figyelmet, hogy az LMBTQ-személyekkel kapcsolatos „manipuláció” folyamatosan terjed Európában, „a magyarországi népszavazás pedig jól illusztrálja ezt az aggasztó tendenciát”.

Nyitókép: Gloria Imbrogno / NurPhoto / AFP

Összesen 191 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ludmilla Kropotkin
2022. január 14. 15:14
A maszkmesterek könyörögnek a receptért.
pipa89
2022. január 14. 10:40
Valóban, gyűlöletet érzünk azok iránt, akiknek semmi közük a magyarok gyerekeihez, mégis is ki akarják sajátítani a lelküket. Hátrébb az agarakkal!
Sany Xepi
2022. január 14. 07:25
Tehát már a népszavazást sem akarjátok engedni a demokráciátokban. Mondd már ki, hogy semmit sem akartok engedélyezni ami demokratikus...
bagira
2022. január 14. 03:36
Lmbtq Sztalin gyerek nevelde.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!