Ausztriában kötelező lesz az oltás februártól

2022. január 20. 21:28

Az osztrák parlament alsóháza (Nationalrat) csütörtökön elsöprő többséggel megszavazta a koronavírus elleni általános oltási kötelezettség bevezetését februártól a 18 évesnél idősebbek számára.

2022. január 20. 21:28
null

A szabályozás kivételt tesz a várandós nők és mindazok esetében, akik orvosi okokból nem vehetik fel a védőoltást. Továbbá 180 napig mentesülnek a kötelezettség alól a Covid-19-betegségből felgyógyult személyek.    

A jogszabályt még a felsőháznak (Länderkammer) is jóvá kell hagynia, de ez már csak formalitásnak számít.    

Wolfgang Mückstein osztrák egészségügyi miniszter a parlamenti vitában a szolidaritás és a társadalmi összetartás intézkedéseként vette védelmébe az oltási kötelezettséget. „Minél többen kapnak védőoltást, annál kevesebben halnak meg a járványban" – hangsúlyozta. Az ellenzéki szociáldemokraták vezetője, Pamela Rendi-Wagner is kiállt a kormányzati intézkedés mellett. „Az oltás életeket ment, a saját és mások életét" – húzta alá.    

Az oltási kötelezettséget egyedül a jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) nem támogatta.

„Ezen kényszer bevezetése hatalmas merénylet az emberek szabadsága ellen Ausztriában, egy terrortámadás a lakosság emberi méltósága ellen" – hangoztatta Herbert Kickl, az FPÖ elnöke. A kötelező oltást több lépcsőben tervezik bevezetni. Az első, kezdeti fázisban, február elejétől március 14-ig minden háztartást írásban értesítenek a követelményekről. Csak ezt követően válik kikényszeríthetővé. A büntetési keret 600-tól 3600 euróig (186 ezer forinttól 1,1 millió forintig) terjed.

(MTI)

Fotó: ROLAND SCHLAGER / APA / AFP

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zara
2022. január 21. 22:17
a náci nem vész el csak átalakul... tehát az oltás nem sokat ér, mert 72% átoltottság mellett járvány hullámokat vannak, ezért erőszakoljuk mindenkire az oltást... Our study, however, demonstrates insufficient prevention of symptomatic infection in otherwise healthy individuals who had received three doses of COVID-19 mRNA vaccines. https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(22)00090-3/fulltext az hogy a padlás is tele van fakcina mellékhatásokkal az ne zavarjon lényeg h hajolj le h a politikusok beadhassák... the individual risk of vaccine-induced myocarditis in young males between the ages of 18 and 24 is roughly 1 in 2,000 according to a recent study by top infectious disease physician Dr. Katie A. Sharff. According to this calculation, one million administrations of the vaccine in this age group would yield 500 cases of heart inflammation in kids who were otherwise at near-zero risk of Covid. https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.12.21.21268209v1 fuck off
savrena
2022. január 21. 10:08
Úgy hallottam a német híradóban, hogy a kötelező oltás mellé van három hónap türelmi idő is. Azaz május elejéig. Tapasztalat szerint akkor gyengül a járvány, szóval majd el lehet törölni (felfüggeszteni) az oltáskötelezettséget. Ez ilyen nesze semmi fogd meg jól osztrák megoldás.
MaBaker
2022. január 21. 09:08
A kép a legjobb a cikkhez. Ott ücsörögnek a nyomorult plexilapjaik között, aztán felállnak és beszélgetnek, szavazgatnak a plexilapok felett. Színház az egész.
Swim Swim
2022. január 21. 08:25
Magyarországon is kötelező lesz még ez évben, mindegy hogy melyik párt győz, mindegyiknek külföldről jön a parancs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!