Atomerőműveket is támogatna a zöldítési alapból az EU 

2022. január 03. 15:52

Az Európai Bizottság szerint a technika fejlődése miatt elképzelhető, hogy a megújulók mellett a gázalapú és atomenergiának is helye lehet az uniós zöld stratégiában.

2022. január 03. 15:52
null

2022 első uniós vitája arról szól, lehet-e az atomenergia is zöld, számol be az Euronews. A francia soros elnökség letett az asztalra egy tervezetet, miszerint azokat az atomerőműveket is támogatni kéne az EU-s energiaátállási alapból, amelyek hajlandóak eleget tenni néhány környezetvédelmi kritériumnak. A legfőbb elem, hogy a radioaktív hűtővizet biztonságosan, modern medencékben, távol a lakott területektől kéne tárolniuk.

Az Európai Bizottság egy közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy a technika fejlődése miatt elképzelhető, hogy a megújulók mellett a gázalapú és atomenergiának is helye lehet az uniós zöld stratégiában.

A környezetvédők szerint azonban ez csak szemfényvesztés, a franciák pedig a saját erőműveiket védik. Az új német környezetvédelmi miniszter Steffi Lemke is elhibázottnak nevezte az irányt. Szerinte a reaktorok elavulhatnak és katasztrófát okozhatnak.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2022. január 03. 18:12
Dőlni fog az euró a Paks2! Az LMP vinnyog. A DK visit.
olajfa1
2022. január 03. 17:41
A "-hatnak" meg a "-hetnek"-el NEM LEHET ÁRAMOT FEJLESZTENI!
Takita
2022. január 03. 17:16
Az atomerőműveket is támogatná mostmár az EU. meg a földgázt is. Mi a csudát tudna mást csinálni? A másik alternatíva a fagyhalál.
dr Justice
2022. január 03. 16:59
A Lottó ötösöm lenne ilyen biztos, mint ahogy sejteni lehetett, hogy a franciák tuti nem engedik kvezettetni az atomenergiát az EU gazdasági vérkeringéséből. A németek itt már nem rúgnak labdába.... A zöld némber ( Annalena Baerbock) meg mehet a p.csába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!