Animációs dokumentumfilm lett egy meleg afgán menekült történetéből

2022. január 27. 09:03

A hírről a Telex számolt be, „meghatónak” nevezve az animációt.

2022. január 27. 09:03
null

Megható animáció lett a meleg, afgán menekült többéves kálváriájából” – írja a Telex, amely közli a Menekülés című animált dokumentumfilm trailerét. Ez egy Dániában élő, meleg afgán menekültről szól, akinek már biztos egzisztenciája van.

Bár a biztos egzisztenciája jelentős részét egy hazugságra építette. Egy hazugságra, ami végérvényesen bezárt egy ajtót az életében, és kinyitott egy újat, és annak a régi ajtónak a közelébe sem mehetett.

Nem csoda, hogy csak rajzolva mer megszólalni Amin, akit egyébként nem így hívnak, és a film idejére még abban is elbizonytalanodhatunk, hogy ő létezik-e egyáltalán. Beszédes, mert ahogy megismerjük az életét, úgy jövünk rá, hogy az igazi Aminnak folyton el kellett bújnia, menekültként, üldözöttként, melegként, menedékkérőként, idegen országokban, városokban és az ezek közötti utakon. Talán a rajz mögé bújva lehet őszintén önmaga” – olvasható a cikkben.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ousiv
2022. január 27. 22:33
Buzulmán
kispufi
2022. január 27. 15:18
"a film idejére még abban is elbizonytalanodhatunk, hogy ő létezik-e egyáltalán" Ott a pont, drága elvtársak. Ha a valóság nem görbül, majd meggörbítjük mi magunk. És ezek szokták meseként degradálni a Bibliát.
csulak
2022. január 27. 15:00
Degenerlat Nyugattol csak ennyi telik
fogas paduc
2022. január 27. 14:35
Kár, hogy a szülését nem mutatták be.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!