Több mint két órán át tanácskozott Putyin és Biden videokonferencia keretében

2021. december 07. 18:35

Több mint kétórás online csúcstalálkozót tartott Vlagyimir Putyin orosz és amerikai elnök kedden – közölték orosz hírügynökségek.

2021. december 07. 18:35
null

A tanácskozás zárt, védett videokapcsolaton zajlott, az eseményről csak az elnökök kölcsönös üdvözlését hozták nyilvánosságra. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője előzetesen az eszmecsere várható témái között nevezte meg az Ukrajna körül kialakult feszültséget, a NATO infrastruktúrájának közeledését Oroszország határai felé, valamint Putyin biztonsági garanciákról szóló kezdeményezését, amely kizárná az észak-atlanti szövetség további keleti bővítését.

(MTI)

Fotó: Mikhail Metzel / POOL / Sputnik via AFP

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
monuskaroly
2021. december 08. 10:48
Ebben az a vicces, hogy pont ezek hitetik el az USA-val, hogy van keresnivalója errefelé, miközben a befolyása egyre csökken a világban.
trma
2021. december 08. 08:14
Ha valaki még kételkedik benne, hogy az EU-t, Németországot és a magyar ellenzéket is az USA iránytja a saját érdekei szerint: https://infostart.hu/kulfold/2021/12/08/kiderult-mit-mondott-joe-biden-a-csucstalalkozon-vlagyimir-putyinnak "Ha Vlagyimir Putyin azt szeretné, hogy az Északi Áramlat-2 vezetéken földgázt tudjon szállítani, akkor talán nem vállalja annak kockázatát, hogy megtámadja Ukrajnát" – helyezett kilátásba egy válaszlépést Sullivan. (Jake Sullivan, az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója.)
Turius
2021. december 08. 00:47
Az, h semmit nem hotak nyilvánosságra, azt jelent, hogy valószínűleg elkezdtek ordibálni egymással, az öregember beszart, szó szerint, Putin meg nem akart úgy tűnni, mint aki ok nélkül kínoz, egy dementált, öntudatlan öreget.
bagira
2021. december 07. 22:49
Amerika a fegyvereket ismét felhalmozta Európában keresi azt a helyet ahol elsütné úgy hogy haszna legyen belőle , hogy oszt hány millió ember belepusztul nem érdekli.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!