Kurz után az újabb osztrák kancellár is lemondott

2021. december 02. 18:24

Az 52 napja kormányzó Schallenberg kancellár is távozott hivatalából.

2021. december 02. 18:24
null

Mint arról a csütörtöki nap folyamán beszámoltunk, Sebastian Kurz teljesen visszavonult a politikai életből, ez pedig lavinaszerű változásokat indíthat el az osztrák belpolitikában. Ennek egyik első jele, hogy a Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint a mindössze 52 napja hivatalban lévő Alexander Schallenberg is lemondott. 

A Portfolio szerint Alexander Schallenberg kancellárt az eddigi belügyminiszter, Karl Nehammer válthatja, aki valószínűleg Kurz utódja lesz az Osztrák Néppárt (ÖVP) élén is. Más változások is jöhetnek a kormányban: az eddigi EU-ügyi miniszter, Karoline Edtstadler veheti át a belügyminiszteri posztot Nehammertől, de a Kurier információi szerint Andreas Pilsl lehet a belügy új vezetője. Schallenberg a kancellári posztot az EU-ügyi miniszterségre cserélheti. Az eddigi gazdasági miniszter, Margarete Schramböck a Kurier szerint távozhat a posztjáról.

Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezetője, Herbert Kickl új választások kiírását követelte. Új választásokról beszélt a legnagyobb ellenzéki párt, a szociáldemokrata SPÖ is.

Nyitókép: Georg Hochmuth / APA / AFP

Összesen 203 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
libbantkommunista
2021. december 04. 12:41
Az oltatlanok gettokba zárása, majd megsemmisítése drasztikus népességcsökkentés. Világ Kormány általi program végrehajtására kiválasztódnak a kellően szadista hajlamú vezetők Az Új Világrend megköveteli minden" felelősen" gondolkodó civilizált embertől, hogy mondjon le szabadságáról és oltakozzon a halálba a fenntartható fejlődés érdekében.
VeJoLa
2021. december 03. 09:07
Ha Nehammer lesz a pártelnök és a kacellár, a belügyére meg egy csicskája, akkora diktatúra lesz Ausztriában, hogy már senki nem is meri majd annak nevezni! Már belügyérként szadista élvezettel nyomorgatta a lockdownok ellen békésen tüntetőket, és még őket kiáltotta ki másnap agresszív, fasiszta csőcseléknek. Innentől Kicklt is halálos autóbaleset fenyegeti.
scion
2021. december 03. 07:37
kapott egy schallert
Agnieszka
2021. december 03. 07:27
Azért egy Ripacs-Populisszima páros sem kutya az ellenzék vezéreinek, meg az EU-s három Grácia az Újhelyivel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!