Putyin diszkréten megfenyegette az Egyesült Államokat és a NATO-t

2021. december 26. 15:17

Az elnök szerint az orosz fél világosan és egyértelműen jelezte, hogy „a NATO további araszolása kelet felé elfogadhatatlan”.

2021. december 26. 15:17
null

Ha az Egyesült Államok és a NATO megtagadja a biztonsági garanciákat Oroszországtól, Moszkva erre többféle választ adhat, a lehetőségek kiválasztása a katonai szakértők ajánlásaitól függ – jelentette ki Vlagyimir Putyin.

„Az orosz válaszadás attól függ, hogy katonai szakértőink milyen javaslatokat tesznek majd nekem” – mondta az interjúban Putyin.

Az elnök kifejtette ugyanakkor: Oroszország arra fog törekedni, hogy a tárgyalásokon kedvező eredmények szülessenek a kérdésben.   

Mint az orosz államfő december 23-i sajtótájékoztatóján elmondta, Moszkva jövőbeni lépései nem az Egyesült Államokkal a biztonsági garanciákról folytatott tárgyalások előrehaladtától, hanem Oroszország feltétel nélküli biztonságától függnek. Putyin szerint ezzel kapcsolatban az orosz fél világosan és egyértelműen jelezte,

hogy „a NATO további araszolása kelet felé elfogadhatatlan”.   

Putyin hangsúlyozta, nem Oroszország telepít rakétákat az amerikai határokhoz, hanem az Egyesült Államok rakétái kerültek Oroszország közvetlen közelségébe. Mint mondta, kíváncsi lenne arra, hogyan reagálnának az amerikaiak, ha Oroszország rakétáit az Egyesült Államokkal közös mexikói vagy kanadai határon helyezné el.   

Az orosz külügyminisztérium december 17-én közzétette az Egyesült Államokkal kötendő biztonsági garanciavállalási szerződés, valamint az Oroszország és az Észak-atlanti Szerződés tagállamai közötti biztonsági intézkedésekről szóló megállapodás tervezetét. Ezeket december 15-én adták át az amerikai félnek az orosz diplomáciai képviseleten tartott megbeszélésen.

MTI/Kép:AP/TASZSZ/Szergei Bobiljev

Összesen 197 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2021. december 27. 11:01
Az USA hadműveleti területként tekint ránk.
Tobit
2021. december 27. 08:59
Joe Biden Amerikája sem bel sem külpolitikában nem ugyanaz mint Ronald Régen idején.Elég ha csak az afganisztáni történéseket nézzük vagy a bídeni belpolitikát. És Oroszország sem a Szovjet Unió.Putyinnak igaza van.Egyetlen ország sem szereti ha tőle idegen rakéta bázisok veszik körbe. Ami Lengyelországi illeti velünk és Amerikával együtt a NÁTÓ tagja. A NÁTÓ-ra más szabályok vonatkoznak.
SigSauer
2021. december 27. 06:38
Simán be fognak sétálni Donyeckbe és igazuk lesz! Az USA már dobálná az atomot évek óta, ha csak fele ennyire piszkálnák a határai mentén, ugye :D Az ukránok meg idióták. Hagyták magukat megvezetni és tönretenni.
confitür
2021. december 27. 06:03
Ebben a kötélhúzásban V. Putyinnak teljes mértékben igaza van. Az amerikaiak addig feszítik a húrt, amíg kaphatnak egy méretes maflást. A valós motivációról egyelőre senki sem beszél, pedig a háttérben Oroszország meggyengítése lehet a cél,hogy az amerikaiak rátehessék a kezüket az orosz ásványkincsekre. Csakhogy falnak mennek,mivel Putyin se nem hülye,se nem félénk,beszari.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!