EPP-s képviselő: Nincs egységes néppárti álláspont Márki-Zay Péterről

2021. december 02. 17:02

Úgy tűnik, a pártcsaládon belül nem osztja mindenki Donald Tusk álláspontját a baloldali jelöltről.

2021. december 02. 17:02
null

Mint arról mi is beszámoltunk, Varsóban sajtótájékoztatót tartott csütörtökön a magyarországi ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje Donald Tuskkal, az Európai Néppárt (EPP) elnökével, a lengyelországi ellenzéki Polgári Platform (PO) elnökével. Az eseményen kiderült: Csatlakozni akar a vezető európai konzervatív pártcsaládhoz, az Európai Néppárthoz (EPP) az a párt, amelynek megalakításán Márki-Zay Péter dolgozik.

Az eseményről az EPP is beszámolt Twitter-oldalán. A bejegyzésben idézik Tuskot, aki a sajtótájékoztatón arról beszélt: tárt karokkal várja a formálódó magyar ellenzéki politikai alakulatot. „Fontos, hogy legyen egy megbízható szövetségesünk Magyarországon, aki valóban hűséges a kereszténydemokrata értékekhez”.

A bejegyzéshez érkezett hozzászólás azonban arra enged következtetni, hogy a Néppártban nem mindenki osztja Tusk nézetét. 

Érdekes, ugyanakkor ez biztos, hogy nem az EPP közös álláspontja”

– reagálta Markus Pieper néppárti képviselő, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa.

***

Az ügyben előzőleg egyébként Hölvényi György, a KDNP néppárti képviselője is kifejtette véleményét. „A magyar baloldali ellenzék jelöltje, Márki-Zay Péter az Európai Néppártban próbálja pozícionálni magát. Miért nem a szocialista és liberális európai pártokban keresi a helyét?” – tette fel a kérdést.

„Eddig sem voltak nagy elvárásaink Donald Tuskkal szemben. Most már csak remélhetjük, hogy az élet hamarosan megoldja problémáit, és Tusk úr nem számolja fel az Európai Néppártot” – zárta bejegyzését Hölvényi.

 

Nyitókép: John Thys / AFP

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simonvitéz
2021. december 03. 08:59
Nocsak, kinek nem szimpi arrafelé az ifjú Ceucescu?
matykox
2021. december 03. 08:55
Erról a szarról egyrészt az állapítható meg, hogy tuskó donald szarul ír angolul. Másrészt meg a NÉP amúgy sincs a zajpárti szar oldalán.
zuriktodor
2021. december 03. 08:39
onnantól, hogy úgy táncolnak ahogyan a ballib mainstream média fütyül, már teljesen mindegy, hogy maguk közé engednek-e egyet a magyarországi vörös szemétombról. nagyokat mondani ez is tud. nyilván azt sem tudják ki a f_szom lehet MZP, hiszen még egy pártja sincsen.
Ekeke
2021. december 03. 08:04
Nem tűnt fel senkinek a szövegben hogy "after winning the April election" bla bla bla...? Lefordítom: majd ha a futobolond megnyeri a választásokat és majd a jövendőbeli pártja...na akkor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!