Élő adásban szóltak be Joe Bidennek, de észre sem vette

2021. december 25. 19:00

„Let's go, Brandon!” – üzente egy betelefonáló a Fehér Ház karácsonyi eseményének élő közvetítésében.

2021. december 25. 19:00
null

„Let's go, Brandon!” – ezzel a Joe Biden amerikai elnököt alázó mémmé vált mondattal trollkodta meg egy betelefonáló a Fehér Ház karácsonyi eseményének élő közvetítését – vette észre a BBC hírét a Telex. A műsorban az észak-amerikai légi védelmi parancsnokság „Mikulás-követő” telefonszámára befutott hívásokat Joe Biden és felesége Jill fogadta, ezt pedig közvetítették.

Ide telefonált be egy oregoni családapa is, aki először szépen elbeszélgetett az elnökkel arról, hogy a két gyerek mellett szeretne egy kis csendet karácsonyra, aztán a gyerekei is elmondhatták, hogy mit szeretnének ajándékba. „Boldog karácsonyt és hajrá Brandon” – mondta a férfi Bidennek.

 Az amerikai elnök nem lehetett tisztában a mémmé vált mondat jelentésével, ezért csak annyit mondott, hogy egyetért. A kínos csend után Biden még meg akarta kérdezni a családapát, hogy honnan is hívta őket, de a hívás megszakadt.

„Let's go, Brandon!”, a jobboldali mém

miután Kelli Stavast, az NBC Sport riportere egy NASCAR autóverseny közvetítésének végén, a győztes Brandon Brown-nal készített villáminterjú közben az elnököt a lelátóról kórusban a „Fuck Joe Biden!” (b*ssza meg Joe Biden) mondattal szidó közönség kiáltásait úgy fordította le, mintha a nézők Brown-t biztatnák (Let's go, Brandon!, azaz Hajrá Brandon!). 

 

Persze a valóság hamar nyilvánvalóvá vált, (pedig a riporternek senki nem szólt oda Horn Gábort parafrazeálva, hogy „Nem azt mondták, Kelli!”) és az egy ideje a Joe Bidennel szemben kritikus amerikaiak körében elterjedt divat, miszerint a sportversenyeken a lelátóról kórusban üvöltve üzennek az elnöknek, némileg módosult, 

Sőt, azóta rapszám, és tánc is született a mémből, és egy „Fuck Joe Biden!”... izé...  „Let's go, Brandon!” bolt is megnyitott.

Borítókép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Forgalmazó
2021. december 27. 19:51
Agyatlan, gonosz erők kiszabaditoja! Az orszaguk es a vilag tonkretevoje!
Bájron
2021. december 26. 18:21
Még a kinézete is hibbant!
mokány
2021. december 26. 08:02
Nem azt mondták Feri .
Nagy Pál
2021. december 26. 03:39
Orbánnal ez nem fordulhatna elő, mert a mi gyáva miniszterelnökünk csak és kizárólag saját újságíróinak hajlandó elmantrázni a stábja által leírt válaszokat. Élő, egyenes adás, nem kiválasztott telefonálókkal a Köpcös számára elfogadhatatlan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!