Spanyol miniszter: a szülők idén karácsonykor ne a gyermek neme szerint vegyenek játékokat, mert az szexista

2021. december 14. 07:24

Alberto Garzón szerint „csak a sztereotípiák nélküli” játékokkal tudnak a gyerekek teljes mértékben kibontakozni.

2021. december 14. 07:24
null

Vasárnap a babák egy napig sztrájkoltak Spanyolországban: „A gyerekek száz százalékával akarunk játszani, nem csak ötven százalékával” – hangzott a követelésük. A baloldali fogyasztóvédelmi miniszter, Alberto Garzón karácsony előtti kampányával a reklámok „szexizmusára” akarja felhívni a figyelmet. 

Csak a sztereotípiák nélküli játékok adnak lehetőséget a gyerekeknek, hogy teljes mértékben kibontakoztathassák a képességeiket”

– követelte vasárnap Madridban.

A miniszter a spanyol fogyasztóvédelmi minisztérium egy 2020-as tanulmányára hivatkozik, amelyből kiderül, hogy a gyermekeket célzó reklámok segítik identitásuk formálását. A kutatás továbbá leírja, hogy a lányok reklámjainak csaknem negyven százaléka a szépségápolással kapcsolatos, míg a fiúknak szánt reklámok ötven százaléka olyan szakmákkal kapcsolatos, mint például a pilóta, a rendőr vagy a katona.

Nyitókép: Pixabay

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iIonah
2021. december 14. 23:41
A családban egy kislány egyszer távirányítós autót kapott Karácsonyra ajándékba egy távoli rokontól. Ma is emlegeti - felnőtt fejjel-, hogy egész életében annak a játéknak örült a legjobban.
pandalala
2021. december 14. 23:37
Vajon, a biológia oktatását mikor tiltják be az iskolákban?? :-((
Highlander07
2021. december 14. 18:52
Ezt a hülyét XD Tegye fel a kezét az, aki eddig miniszterek véleménye alapján vett ajándékot a gyerekeinek! Barom...
laborka
2021. december 14. 16:29
Kapjon minden spanyol gyerek csigát vagy földigilisztát. Mindkettő hímnős. Párzáskor egyszerre viselkednek hímként és nőstényként. Kölcsönösen megtermékenytik egymást. Ezzel minden félreértés meg van oldva. Ajándéknak is jó, mert olcsó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!